ŞANLIURFA'da, 'Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamında işyerlerinin şehir dışına taşınması planlanan Küçük Sanayi Sitesi'ndeki bir grup esnaf, kamulaştırılan işyerlerine hak edilenden daha az değer verildiğini iddia ederek Belediye Başkanı Ak Partili Ahmet Eşref Fakıbaba'yı astıkları pankartlarla protesto etti.
Kamberiye ve Yeşildirek mahallelerinde bulunan Küçük Sanayi Sitesi'nin, Şanlıurfa Belediyesi'nin 'Kentsel Dönüşüm Projesi'yle şehir dışında taşınması kararlaştırıldı. İşyerlerinin şehir dışına taşınmasını istemeyen ve kamulaştırma bedellerinin düşük tutulduğunu ileri süren 50 kadar esnaf bugün site içerisine Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'yı eleştiren pankartlar astı. 'Sanayinin Esad'ı; Fakıbaba', 'Fakıbaba’nın zulmünden başbakanın haberi var mı?', 'Hazımsız Fakıbaba sanayiyi daha yiyemedi', 'Esnaf düşmanı Fakıbaba' yazılı pankartlar asan esnaf, aleyhte slogan attı.
Belediyenin aldığı kararın kendilerini mağdur ettiğini ileri süren protestocu esnafın astığı pankartlar, siteye gelen polisler tarafından indirildi.