ŞANLIURFA'da, 33 engelli temsili olarak bir günlük de olsa askerlik yapma mutluluğu yaşadı. Davul-zurna eşliğinde kışlaya ailesiyle birlikte gelen engelliler, asker üniformalarını giyip, yemin etti.
Şanlıurfa 20'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt ile İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü’nün katıldığı törende; davul- zurna eşliğinde karşılanan 33 engeli gencin temsili askerlik kayıtları yapıldıktan sonra askeri üniformaları giydirilirdi. Yemin töreni öncesi 33 engeli gence, 33 Mehmetçik refakatçi olarak, onlara kısa sürede jandarma bahçesinde silahlı eğitime aldı.
Yaklaşık 3 saat süren eğitimin ardından, yemin töreni için hazır bulunan 33 engelli, protokol karşısında askerlik görevini icra etti. Zorunlu sağlık sebebiyle vatani görevini yapamayah 33 engelliyi, jandarmada silah altına almak kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Albay Selman Kömürcü, yemin töreninde şunları söyledi:
"Kıymetli aileler bugün burada yemin içen evlatlarınızla ne kadar gururlansanız azdır. Çünkü onlar, yaşadıkları bir takım sıkıntıları göz ardı ederek, kutsal askerlik görevini bir günlükte olsa yerine getirmek onurlu bir Türk vatandaşı gibi başı dik, anlı ak, toplum içersindeki yerini almak için bugün burada herkesin huzurunda Türk bayrağının gölgesinde büyük bir gururla askerlik yeminini ederek, Türk milletinin hizmetinde olduklarını kanıtlamış oldular."
Konuşmaların ardından yaş kütüğüne temsili plaket çakılmasının ardından, yemin eden askerlere protokol heyeti, askerlik belgesi ile çeşitli hediyeler verdi. Jandarmaya ait silah sergisi gezildiği tören, toplu askerlik hatırası fotoğrafının çekiminin ardından karavanada yemek yenilmesiyle son buldu.
Temsili törene; Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Celalettin Güvenç, kurum amirleri, askeri personel ile engellilerin aileleri katıldı.

AL,ÖŞ(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)