Ömer PINAR-Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA, () - İÇİŞLERİ Bakanlığı kararnamesi ile Şanlıurfa’ya atanan Vali İzzettin Küçük yeni görevine başladı. Kente gelişi sırasında yeni mesai arkadaşları tarafından karşılanan Vali Küçük, halkın yüzünü güldürmek için görev yapacağını söyledi.
Şanlıurfa eski Valisi Celalettin Güvenç'in görevinden istifa ederek AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasıyla boşalan Şanlıurfa Valiliği görevine İçişleri Bakanlığı kararnamesiyle Karabük Valisi İzzettin Küçük atandı. Atama kararının ardından Vali İzzettin Küçük bugün eşi Ayşe Küçük ile birlikte havayolu ile kente geldi. Vali Küçük ve eşi, GAP Havalimanında Vali Vekili Ramazan Seçilmiş, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürücü, Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül tarafından karşılandı. Havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Küçük, Şanlıurfa'da görev yapacak olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Ben eskiden beri Urfa’yı biliyorum. Binlerce yıllık tarihi geçmiş bir şehir. Her zaman tarih içerisinde çok önemli roller oynamış bir şehirdir. Urfa sadece Güneydoğu’da değil Türkiye’de önemli bir şehirdir. Birikimleri ve değerleriyle, kültürüyle sahip olduğu ekonomik potansiyelle bir büyük vilayettir. Yatırım, sorunları çözme gibi birçok hedefimiz olacak ama asıl amacımız, Şanlıurfalıların yüzünü güldürmektir. Bunu güldürmek için ne gerekiyorsa, hep birlikte yapacağız. Teslim aldığımız bu bayrağı en yukarılara birlikte taşıyacağız" diye konuştu.
Vali Küçük daha sonra protokol heyetiyle birlikte valilik makamına geçti. Vali Küçük, Valilik bahçesinde uzun kuyruk oluşturan kamu kurum amirleriyle tek tek tokalaşarak tanıştı ve makamına çıkarak görevine başladı.

ÖP-ÖŞ (HK/AK) (FOTOĞRAFLI)