TÜRKİYE Aşçılar ve Şefler Federasyonu Başkanı Yalçın Manav, zengin mutfak kültürü ile tanınan Şanlıurfa'nın UNESCO tarafından Dünya Gastronomi Şehri unvanına alması için çalışılacağını söyledi.
Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası girişimleriyle; Şanlıurfa'yı 'UNESCO Dünya Gastronomi Şehri' unvanına kavuşturmak üzere başlatılan girişimler doğrultusunda toplantı düzenlendi. Cevahir Konukevi'nde düzenlenen toplantıya; Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Aşçılar ve Şefler Federasyonu Başkanı Yalçın Manav, UNESCO yetkilileri ve turizm sektörü temsilcileri katıldı.
Dünyada sadece beş şehrin kazandığı 'UNESCO Dünya Gastronomi Şehri' unvanına altıncı şehir olarak Şanlıurfa'nın talip olduğunu anlatan Vali İzzettin Küçük, unvanın elde edilmesiyle kent turizminin olumlu etkileneceğini söyledi.
Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Başkanı Yalçın Manav ise Şanlıurfa mutfağının her yönüyle övgüye değer olduğunu belirterek, "Dünyada en bilinen mutfak Çin, Fransız ve Osmanlı mutfağıdır. Türkler pratik zekaya sahiptirler. Bizim mutfağımız daha önce rakı ve kebapla anılıyordu. Sonra iş dönere döndü. Ama Türk mutfağı döner değildir. Türk mutfağını tanıtmak için yemek haftaları düzenlemeliyiz. Şanlıurfa mutfağının da Gastronomi Şehri unvanı alması için çabalayacağız" diye konuştu.

ÖP(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)