TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Fransa’nın Nice kentinde düzenlenen Global Airport Development konferansında, havalimanı işletmeciliği sektöründe en önemli lider seçildi ve “Havacılık Kahramanı“ ödülünü aldı.
Havalimanı işletmecileri ve yapımcılarıyla, danışmanlık firmaları ve finans kuruluşlarını bir araya getiren Global Airport Development (GAD) konferansında 400 delegenin oylarıyla 'sektörün en öne çıkan lideri' olarak ödüllendirilen Sani Şener, katılımcılar tarafından “İyi zamanlarda olduğu gibi zor zamanlarda da bütünlüklü bir strateji ve berrak bir vizyonu koruyarak seçkin bir performans sergileyen bir lider” olması nedeniyle “Endüstri Kahramanı – Industry Hero” ödülüne layık görüldü.
Sani Şener, bu ödülü almaktan büyük onur duyduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Yatırımcılar ve havalimanı işletmecileri arasındaki en etkin buluşmalardan biri olarak GAD konferansında bu şekilde ödüllendirilmekten büyük onur duyduk. Bu etkinlik, tüm dünyada havalimanı özelleştirmelerinin başladığı ve hızlandığı 1990’lı yılların başlarından itibaren, özel sektörün uygun strateji ve modelleri bulmak üzere deneyimlerini paylaştığı önemli bir platform işlevi gördü. Türkiye, küreselleşme dalgasını gecikerek ancak 2000'li yıllarda yakaladı. Özellikle havacılık sektöründe yapılan başarılı özelleştirmeler ve serbestleştirme politikalarıyla son 10 yılda hızlı bir büyüme gösterdi. TAV, bu büyümeyi arkasına alarak ilerledi ve bugün havalimanı endüstrisinin küresel liderleri arasına girdi. Bu ödül, Türk havacılık sektörünün ve bugün 27 farklı pasaporta sahip 50 bin kişiden oluşan TAV ailesinin başarısının ödülüdür.”