DENİZLİ’nin Kale İlçesi’ne bağlı Çamlarca Köyü’nde 106 yaşında ölen Ayşe Cangı’nın yıllardır sakladığı sandığı çocukları tarafından açılınca içinden 90 yıllık pembe renkli gelinlik çıktı.
Çamlarca Köyü’nde yaşayan üç çocuk annesi Ayşe Cangı, 106 yaşındayken geçen cuma günü nefes darlığından evinde yaşamını kaybetti. Cangı’nın ölümünün ardından çocukları yıllardır sakladığı sandığını açtı. Eve başsağlığına gelen komşuların önünde açılan sandıktan pembe renkli 90 yıllık gelinlik çıkınca, yakınları ve komşular duygulu anlar yaşadı.
Halil İbrahim Cangı, annesinin sandığını yıllardır sakladığı ve kendilerine hiç açtırmadığını belirterek, "Sandığı açıp, gelinliği görünce çok şaşırdık. Annem evlenirken giydiği gelinliği 90 yıldır saklamış" dedi.
Ayşe Cangı'nın torunu Ayşe Dönmez, çok sevdiği ninesinin ölümüne çok üzüldüğünü söyledi. Dönmez, "Ninem yaşına rağmen hoşgörülüydü. Dünya malına asla kanmadı. İki yıl önce köye Kaymakamlık yetkilileri geldi ve yaşlılık maaşı bağlamak istediler. Ninem ise onları ihtiyacı olmadığı için geri çevirdi" diye konuştu. Ayşe Cangı’nın yakınlarının 90 yıllık gelinliği özenle saklayacakları öğrenildi.