Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, () - DENİZLİ Genç İşadamları Derneği (DEGİAD) Başkanı Sadık Emre Çaputçu, sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrıldı. İstifasını açıklayan Çaputçu, Ak Parti Hükümeti’ni sert sözlerle eleştirirken, Denizli halkına da sandıkta birleşme çağrısı yaptı, adres olarak CHP’yi gösterdi.
DEGİAD'ın iki yıldan beri başkanlığını yürüten ve bir süredir kanser tedavisi gören Sadık Emre Çaputçu, yeni bir tedavi sürecine gireceği için başkanlık görevinden istifa etti. Denizli’de genç işadamlarını biraraya getiren ve 300 üyesi bulunan DEGİAD’ın Başkanı Çaputçu, istifasını açıkladığı basın toplantısında sert sözlerle Ak Parti’yi eleştirerek, sandıkta güç birliği çağrısı yaptı. Çaputçu, “Bir süre, doğup büyüdüğüm, bir ferdi olmaktan kıvanç duyduğum Denizli’den ve Denizlili hemşehrilerimden ayrı kalacak olmanın üzüntüsünü yaşamaktayım. Arkadaşlarımla konuştum, göreve devam etmemi istediler ancak ben yaklaşık 6 ay sürecek tedavi sürecinde başkanlık görevini tam olarak yürütemeyeceğim için başkanlıktan istifa kararı aldım” dedi.
Son zamanlarda Türkiye’nin yaşadığı sürecin kendisini derin endişelere sürüklediğini, vicdanları yaraladığını belirten Çaputçu, “Türkiye son 10 yıldır ekonomik anlamda şüphesiz çok önemli gelişmeler kaydetmiştir. Bu anlamda ülkemizin uluslararası arenadaki itibarı hepimizin malumudur. Ancak şu açık ki ekonomide emin adımlarla yukarıya doğru ilerleyen, hedef koyan, güven veren bu ülke, aynı karalılığı demokratikleşme, insan hakları ve bireysel hürriyetler konusunda ortaya koyamamaktadır. Böyle bir ortamda aktif bir siyaset, tüm bilinçli ve demokratik vatandaşlarımızın ilgi alanı içinde girmelidir. Ne yazık ki sağlık sorunlarım nedeniyle 30 Mart seçimleri sürecinde Ak Parti’den aktif siyaset içine giren MÜSİAD ve TÜMSİAD başkanı mevkidaşlarımın aksine bu düşüncemi gerçekleştiremiyorum. Bu nedenle bir veda niteliği taşıyan bu son açıklamamda, hemşehrilerime 30 Mart seçimleri için bir çağrıda bulunmayı önemli bir yurttaşlık görevi ve sorumluluğu olarak görüyorum” diye konuştu.
Ak Parti Hükümeti’nin antidemokratik bulunan uygulamalarına yönelik tepkilerin alanlara taştığını, insan hak ve hürriyetleri konusunda yaşanan bu kaotik süreçte ülke demokrasisine kan bulaştığını söyleyen Çaputçu, hiçbir nedeninin gencecik insanların ölmesi veya öldürülmesini haklı kılmayacağını söyledi. Gezi protestoları sırasında yaşamını yitiren ve yaralanan gençleri hatırlatan Çaputçu, “Yaşanan tüm bu olumsuzlukların temelinde, hükümetin demokratik olmayan, insan temel hak ve özgürlükleri konusunda çağa yakışmayan tavrının yattığı aşikardır. Artık, şu gerçek açık seçik ortadadır. Türkiye daha fazla özgürlük ve gerçek demokrasi istiyor” dedi.
Tüm Denizli halkına sandıkta birleşme çağrısı yapan Çaputçu, “Başbakan’ın hak arama ve hesap sormanın tek meşru zemini sandıktır sözü hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmasa da bu çağrıya kulak veriyorum. Özgürlüklerinizin kısıtlandığını düşünüyorsanız, hükümete ve iktidara karşı güven problemi yaşıyorsanız, çocuklarınız için gelecek kaygısı duyuyorsanız, gün geçtikçe kötüye giden mevcut kutuplaşmadan ve gerilimden bıktıysanız ve bu ülkede benim de söz hakkım var diyorsanız, alanlarda değil sandıkta birleşin diyorum. Bu çağrıyı yapan biri olarak, iktidara sesimi duyurabilmek için yapılan kamuoyu araştırmalarını ve son 10 yıllık seçim sonuçlarını da göz önüne alıp, seçimlerde Denizli’de desteğimi önde olan ana muhalefet partisine vereceğimi ifade etmek istiyorum” diyerek CHP’yi adres gösterdi.

ONB(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)