Ahmet DAĞLI/SANDIKLI (Afyonkarahisar), () - AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'ne bağlı Akharım Beldesi'nde, ishal ve kusma şikayetiyle sağlık merkezlerinde tedaviye alınan 110 kişinin çoğu taburcu edildi.
Akharım Beldesi'nde, dün çok sayıda kişi ishal ve kusma şikayeti nedeniyle Sandıklı Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Hastalara müdahale eden sağlık ekipleri, vatandaşların içtikleri sudan mikrop kaptığını belirledi. Serum bağlanan vatandaşlar tedaviye alındı. Zehirlenmenin, şebeke suyuna atık su karışması sonucu meydana geldiği öne sürüldü.
Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan, Akharım'a giderek Belediye Başkanı Demokrat Partili Eşraf Ünsal'dan konuyla ilgili bilgi aldı. Kaymakam Arıcan, zehirlenmeyle ilgili inceleme ve tahlillerin devam ettiğini, şu ana kadar netleşen bir şey olmadığını, ayrıca hastaların çoğunun taburcu olduğunu söyledi.
Akharım Belediye Başkanı Ünsal da, "Önce vatandaşlardan mantar zehirlenmesi olduğunu duyduk. Önlem almak için hoparlörden uyarılarda bulunduk. Ama ishal ve kusma vakalarının yaygınlaştığını duyduğumuz zaman harekete geçip, belediye olarak otobüslerle vatandaşları hastanelere taşıdık. Bu ishal ve kusma vakalarının neden kaynaklandığını yetkililer araştırıyor" dedi.
ARITMA YAPILMASI İSTENİYOR
Akharım sakinleri ise olayın şebeke suyuna atık su karışması sonucu olduğunu belirtiyor. Yöre sakinlerinden Mustafa Güngör, "Bu zehirlenme olayı içme sularına yağmur sularının karışmasından kaynaklanıyor. Su depomuza arıtma yapılmasını istiyoruz. Daha önce belediyemiz başvurularda bulundu ama arıtma yapılmadı. Köyümüzde guatr ameliyatı olan 50'ye yakın kadın var. Sağolsun belediye başkanımız ilgilendi, doktorları buraya getirtti" diye konuştu.
Mesut Güngör adlı bir başka vatandaş da içme suyundan kaynaklı her gün benzer vakalar görüldüğünü savunarak, "Bu sudan dolayı her gün zehirlenme oluyor, fakat bugün herkes zehirlendi. Su deposuna arıtma yaptırılması için en az 6 kez başvuru yapıldı. Seçimler geldiğinde iktidar partisi 'Oylarınızı bize verin arıtmanızı yapacağız' diyor ama yapılmıyor. İhaleye verildi deniliyor, ama yine bir şey yok" diye konuştu.

AD(SU/AK) (FOTOĞRAFLI)