KAYSERİ'de 70 yıllık geçmişe sahip eski sanayi bölgesi, 450 bin metrekare göletli, çok katlı yapıların yer aldığı 'Şehr-i Derya' projesi ile yeni bir çehreye bürünecek. Buradaki keresteci, mobilyacı, demir dökümcü, hırdavatçı, bakırcı gibi küçük esnaf, organize sanaye bölgesine ve sektörel sitelere taşınacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Özhaseki, yaklaşık 700 bin metrekarelik alanda kurulu eski sanayi bölgesinde hayata geçirmeye planladıkları projesiyle ilgili tanıtım toplantısı düzenledi. Özhaseki, şunları söyledi:
"Kendi kaynaklarımızla Erciyes Dağı'ndaki 250 milyon Euro'luk projeyi, Abdullah Gül Üniversitesi'ni, Harikalar Diyarı'nı, 32 bin 500 kişilik Kadir Has Stadı'nı, 8 bin 500 kişilik Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'ni yaptık. Bunlar Kayserimiz için, ülkemiz içindir. Eski sanayide küçük esnafı düşünerek onları 70 yıllık eski yerleşim bölgelerinden mağdur etmeden, beddualarını almadan kurtaracağız. Bu vizyon proje ile Kayseri’ye deniz getirerek, kente girenleri etkileyecek proje yapacağız. 450 bin metrekarelik yapay gölün yanı sıra yeşil alanların bulbunacağı bu bölgede keyif yapılacak alanlar, sosyal amaçlı tesisler de bulunacak."
Mehmet Özhaseki, 450 binr metrekarelik alandaki suyun Kızılırmak üzerindeki Yamula Barajı'ndan, Sarımsaklı Barajı'ndan ve yeraltı sularından sağlanacağını, kendi içinde devir daim yöntemi ile kullanılacağını sözlerine ekledi.