SAMSUN'da Atakum İlçe Belediyesi tarafından Mimar Sinan Mahallesi’nde hizmete açılan 'Yaşam Park'taki sanat ve spor kurslarıyla engellilerin sosyal yaşama katılımı sağlanıyor.
Engelli vatandaşların kullandığı 'Yaşam Park'ta düzenlenen çeşitli kurslar ve etkinliklerin mutluluk ve huzur verdiğini söyleyen Amisos 55 Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı ve aynı zamanda da Yaşam Park’ın sorumlusu 48 yaşındaki bedensel engelli Mehmet Yaşar, sportif amaçla kurdukları kulüplerinin sosyal anlamda da son derece iyi işler yaptığını söyledi. Mehmet Yaşar, "Burası engelli vatandaşların evleri gibi. Çok ağır engeli bulunan kardeşlerimiz burada yeniden hayata tutunup sosyalleşiyor. Amacımız engelli vatandaşlarımızı evlerinden dışarı çıkarabilmekti. Şu an itibari ile bunu önemli ölçüde başardık" dedi.
Çalışmaların yürütüldüğü mekanın 3 katlı ve 6 bin 500 metrekarelik bir alana sahip olduğunu ifade eden Yaşar, "Ben yurt dışında trafik kazası geçirdim ve orada rehabilite oldum. Orada gördüğüm sistemi buradaki arkadaşlara uygulamaya başladım. Takı tasarım kursu, yağlı boya resim kursu, ebru sanatı kursu, İngilizce, tiyatro, müzik ve bunlara benzer 8 kursumuz var" diye konuştu.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çocuk Gelişimi 1'inci sınıf öğrencisi Büşra Çalışkan ise "Burayı üniversitedeki öğretmenim sayesinde öğrendim ve gönüllü olarak gelmeye başladım. Arkadaşlarıma yardımcı olmak ve eğitimlerine destek vermek amaçlı buradayız. Mutluyuz. Bir aile gibiyiz. Ebru sanatı yapıyoruz, resim atölyemizde resim yapıyoruz, takı çalışması yapıyoruz" dedi.