Yüksel KOÇ / İstanbul,()

Aralarında Kenan İmirzalıoğlu, Engin Günaydın, Sarp Apak, Hakan Yılmaz, Rıza Kocaoğlu, Ersin Korkut, Mehmet Erdem ve Koray Candemir'in gibi oyuncu ve sanatçıların bulunduğu 53 kişinin, "uyuşturucu ticareti yapmak" ve "uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak" suçlarından 2 ila 38 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle yargılandığı davaya devam edildi.

İfadesi alınan Ersin Korkut, telefon görüşmelerinde sigaralık kelimesini neden ters kullandığı sorusunu, “Türkçeyi sonradan öğrendiğim için kendimi ifade edemiyorum, kelimeleri ters söylüyorum" şeklinde yanıtladı.

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 8 tutuklu sanık ile birlikte tutuksuz yargılanan 20 sanatçı ve oyuncu katıldı.

Tutuksuz sanıklar Ersin Korkut, Rıza Kocaoğlu, Şahin Irmak, Murat Eken, Şinasi Yurtsever ve Erdem Baş ile şarkıcı Koray Candemir duruşmada hazır bulunurken, Kenan İmirzalıoğlu ve Murat Yıldırım sağlık raporu sunarak duruşmaya katılmadılar.

ERSİN KORKUT: TÜRKÇE'Yİ SONRADAN ÖĞRENDİM

Duruşmada hazır bulunan sanıklardan Ersin Korkut, 1-2 kez uyuşturucu kullandığını söyledi. Mahkeme Başkanı Ahmet Müşteba Özbek, Korkut'a, telefon görüşmelerinde sigaralık' kelimesini neden tersten 'kılaragis' olarak kullandığını hatırlatarak, “Neden tersten okuyorsun" diye sordu. Korkut bu soruyu, "Türkçe'yi sonradan öğrendiğim için kendimi ifade edemiyorum. Kelimeleri bazen yanlış söylüyorum. O yüzden 'sigaralık'ı tersten söylüyorum. Bu kelimeyle uyuşturucu maddeyi değil, sarma tütünü kast ediyorum" şeklinde yanıtladı. Başkan Özbek'in, “Türkçe'yi tersten mi öğrendin" sorusu salonda gülüşmelere neden oldu.

'ŞAKA AMAÇLI TERSTEN KONUŞUYORUZ'

Birkaç defa uyuşturucu kullandığını fakat bağımlı olmadığını söyleyen oyuncu Şahin Irmak, telefonda kullandığı tersten kelimelerin uyuşturucu ile ilgisi olmadığını belirterek, arkadaşlar arasında şaka amaçlı tersten kelimeler kullandığını söyledi.

Sanık oyunculardan Murat Eken de, hayatında birkaç defa uyuşturucu kullandığını ama kimseye uyuşturucu temin etmediğini ileri sürdü.

Duruşma, ifadesi alınamayan sanıkların ifadelerinin alınması için yarına ertelendi.

İDDİANAMEDEN

İddianamede, 4 ve 5 Ağustos 2013'te yapılan operasyonlarda, çoğu satışa hazır vaziyette 17 bin extasy hap, 13 kilo 593 gram esrar, 126 gram amfetamin ve 115 kök Hint kenevirinin ele geçirildiği belirtiliyor. İddianamede, şarkıcı Mehmet Erdem'in, Barış Güney, Rıza Kocaoğlu, Sarp Apak ve Sinem Gürtekin'e karşılıklı olarak, ücret almadan uyuşturucu temin ettiği öne sürülüyor.

İddianamede, oyuncu Eray Özbal'ın, evinin terasında yetiştirdiği esrarı Kenan İmirzalıoğlu ve şarkıcı Koray Candemir'e para karşılığında sattığı iddia edildi.

İddianamede Kenan İmirzalıoğlu, Rıza Kocaoğlu, Eray Özbal ve Murat Yıldırım'dan temin etttiği esrarı evinde Engin Altan Düzyatan, Murat Yıldırım ve Rıza Kocaoğlu ile kullanarak, bu kişilere yer temin etmekle suçlanıyor.

Oyuncu Engin Günaydın, temin ettiği esrarı evinde düzenlediği partilerle Sarp Apak, Ersin Korkut, İlker Aksum ile kullanmakla suçlanıyor.

Toplam 8'i tutuklu 53 kişinin yargılandığı davada sanıklar, “Uyuşturucu ticareti yapmakö ve “Uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmakö suçlarından 2 yıldan 38 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyorlar.