DİN İşleri Yüksek Kurulu üyesi Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, bazı sanatçıların ekranlarda, "Ben ömür boyu bir kadına mahkum olamam" dediğini belirterek, "Yasal, meşru evliliklerin yerine bir arada yaşama, yani meşru olmayan yaşam tarzları ön plana çıkarılmaya çalışılıyor. Bu konuda biz Müslümanların duyarlı olması gerekiyor" dedi.
Bülent Ecevit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı'nca Atatürk Kültür Merkezi'nde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen, 'Hz. Peygamber ve Evrensel Değerler' konulu konferansta konuşan Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi de olan Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, sanatçıları eleştirdi. Ailenin bir değer olduğunu ve toplumun çekirdeğinin aile olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Altıntaş, bugün aile kurumunun dinamitlenmeye, erdemsizleştirilmeye, değersizleştirilmeye çalışıldığını söyledi. Topluma yaşantısıyla, duruşuyla, davranışlarıyla örnek olması gereken bazı insanların ekranlarda yanlış mesajlar verdiklerini ifade eden Prof. Dr. Altıntaş, şöyle dedi:
"Bir erkek sanatçı, 'Ben bir ömür boyu bir kadına mahkum olamam' diyor. Bir kadın sanatçı da 'Ben bir ömür boyu bir erkeğe mahkum olamam' diyor. Onun için biz millet olarak tarihsel varlığımızı, tarihsel bekamıza kıyamet sabahına kadar sürdürmek istiyorsak, sağlam bir aile yapısına sahip olmamız ve bu aile düzenimizi korumamız gerekiyor. Onun için Hz. Peygamber, 'Nikah benim sünnetimdir, yani evlenme benim sünnetimdir. Kim benim bu sünnetimden yüz çevirirse, evlilikten yüz çevirirse benden değildir' diyor. Onun için yaşadığımız toplumda bu yasal, meşru evliliklerin yerine bir arada yaşama, yani meşru olmayan yaşam tarzları bir takım insanlar tarafından ön plana çıkarılmaya çalışılıyor. Bu konuda da biz Müslümanların duyarlı olması gerekiyor ve bu değerimizi yeniden ayağa kaldırma konusunda mücadele vermemiz gerekiyor."
Eşler arasında, 'sevgi, saygı ve sadakat' olarak adlandırdığı '3 S' formülünü hakim kılmak gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Altıntaş, "Maalesef bu toplumda en çok kullanılan kavramlardan birisi aldatmak ve aldanmak kavramıdır. Müslümanların dünyasına uğramaması gereken bu değersizleştirilmiş kavramlarının uğramaması gerekiyor. Bu konuda da duyarlılıklarımızı bu günler, bu konferanslar, bu haftalarla yeniden hatırlamamız ve bu konuda duyarlı olmamız gerekiyor" diye konuştu.
Kadına şiddet konusuna da değinen Prof. Dr. Altıntaş, bugün her 10 kadından birisinin şiddet gördüğünü söyledi. Prof. Dr. Altıntaş, "Bu şiddet sadece psikolojik, ekonomik bir şiddet değil. Maalesef bu şiddet fiziksel bir şiddet ve ölümle sonuçlanan bir şiddet. Bu toplumda kadına karşı verilmesi gereken değerin, saygının, asıl bu saygıyı öğretecek olan o islamı, o ahlaki değerleri yeniden kazandırmamız gerekiyor" dedi.

DS(EE/SS) (FOTOĞRAFLI)