SAMSUN'da belediyenin minibüslerin yolcu indirme ve bindirmeleri amacıyla yol kenarına yaptığı cebin yetersiz olması şoförleri isyan ettirdi. Cebin dışında kalan minibüslere yazılan trafik cezaları nedeniyle mağdur durumda olduklarını ifade eden Hasköy Minibüsçüler Derneği Başkan Yardımcısı Hamit Dilek, "Bir cebe 5-6 araç sığıyor. Ancak yedinci bir araç geldiğinde cebin dışında kalıyor ve haliyle de trafik ekipleri ceza kesiyor. Belediye ve emniyetten bu duruma bir çözüm bulmasını bekliyoruz" dedi.
Samsun'da Hasköy Minibüsçüler Derneği'ne bağlı şoförler, trafik ekiplerinin kendilerine kestikleri cezalara isyan etti. Büyükşehir Belediyesi tarafından kendileri için yol kenarına yapılan yolcu indirme ve bindirme cebinde sürekli ceza yediklerini dile getiren şoförler, bu duruma bir an önce çözüm bulunmasını istedi. Hasköy Minibüsçüler Derneği Başkan Yardımcısı Hamit Dilek, mağdur durumda olduklarını söyledi. Dilek, "Büyükşehir Belediyesi tarafından yol kenarında yolcu indirme ve bindirme için yapılan cep var. Burası 5-6 araç alabiliyor. Ancak bizim dışımızda da başka minibüs hatları da bu cebe geldiğinde araç sayısı fazla oluyor. Haliyle sığamıyoruz. Bazı minibüsler de cebin dışında kalınca trafik ekipleri de bize durak harici yolcu indirme ve bindirmekten ceza kesiyor. Bir şoför arkadaşımıza neredeyse ayda 10 tane ceza makbuzu göndermişler. Belediye yetkililerinden bize bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Ya daha geniş bir alan yapsınlar ya da bu cezaların önüne geçebileceğimiz başka bir formül bulsunlar" dedi.
Minibüs şoförü 32 yaşındaki Serkan Dumanoğlu ise "Biz bu işi yaparak evimizi geçindiriyoruz. Aynı güzergah üzerinde 6-7 dolmuş hattı çalışıyor. Bu nedenle de belediyenin bize yaptığı cep bazen yetmiyor ve bazı minübüsler dışarıda kalıyor. Burada çalışan arkadaşlarımızın aylık kazancı yaklaşık 900 lira. Bunun 500-600’ünü her ay cezaya yatırıyoruz" diye konuştu.