Yaprak KOÇER/SAMSUN, () - SAMSUN’da 2013-2014 eğitim- öğretim döneminin tamamlanmasıyla birlikte kent genelindeki toplam 249 bin 96 ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi karnelerini aldı.
Samsun’da 2013-2014 eğitim- öğretim dönemi kapanış töreni İlkadım İlçesi’ndeki Yeşilyurt Demir Çelik İlkokulu’nda düzenlendi. Törene Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı. Vali Aksoy, ilkokuldan dereceyle mezun olan 3 öğrenciye karnelerini ve ödüllerini verdi. Törende konuşma yapan Vali Hüseyin Aksoy, öğrencilerden yaz tatilinde dinlenmelerini, sosyal aktivitelerde bulunmalarını ve kitap okumalarını önerdi.
Öğrenci velilerine de seslenen Vali Aksoy, "Değerli veliler çocuklarınız karne alacaklar. Onların karnelerinde arzu ettiğiniz notlar olmayabilir. Bunları çocuklarımıza yansıtmadan nedenleri üzerinde kendimizi sorgulamalıyız. Hangi derste daha zayıfsa daha güçlü konuma nasıl gelebiliri okul müdürümüz ve öğretmenleriyle istişare edip başarıyı daha üst noktalara taşıma adına bu faaliyetler içerisinde yer almalıyız" dedi.
Vali Hüseyin Aksoy, daha sonra 1-A sınıfı öğrencilerine karnelerini ve hediyelerini verdi. Karnelerini alan öğrenciler büyük sevinç yaşadı.

FOTOĞRAFLI