SAMSUN'da, aralarında Agape Kilisesi Derneği Pastörü Mehmet Orhan Pıçaklar'ın da bulunduğu 'İnsan ticareti yapmak', 'fuhşa aracılık etmek' ve 'cinsel istismar' suçlamalarıyla gözaltına alınan ve serbest bırakılan 10 şüpheli hakkında savcılık yeterli delil elde edilemediğinden kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.
Samsun'da geçen yıl Kasım ayında meydana gelen olayda, İlkadım İlçesi Karadeniz Mahallesi Doğan Sokak'taki bir apartmanda fuhuş yapıldığı ihbarı üzerine eve baskın yapan Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Ahlak Büro Amirliği ekipleri evde bulunan İranlı 19 yaşındaki H.G.'nin ifadesi doğrultusunda aralarında Agape Kilisesi Derneği Pastörü Mehmet Orhan Pıçaklar'ın da bulunduğu 10 kişiyi gözaltına altı. Şüpheliler suçlamaları kabul etmedi. İfadelerinin ardından serbest bırakılan 10 kişi hakkında savcılık soruşturması tamamlandı. Cumhuriyet Savcılığı tarafından yapılan incelemenin ardından, 'yeterli delil elde edilemediği' gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.
'SADECE ALLAH ADINA HİZMET EDİYORUZ' 
Savcılık kararı üzerine bir açıklama yapan Agape Kilisesi Derneği Pastörü Mehmet Orhan Pıçaklar şunları söyledi:
"Yaklaşık 2.5 ay önce tarafımıza 'Fuhuşa aracılık ve Cinsel Taciz' ile ilgili bir insan iftira atmış ve bundan dolayı 2 gün göz altına alınmıştık, yaklaşık 2.5 ay süren bu soruşturmanın ardından bu iddiaların bir iftira olduğu anlaşıldığı için mahkeme bile açılmadan kovuşturmaya yer yok kararı verilmiştir. Bu karardan dolayı Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerine ve emniyet birimlerine teşekkür ederim. Samsun’da yaşayan yaklaşık 100 civarında küçük bir hristiyan topluluk bu olaydan dolayı büyük acı duydular. Çünkü yıllardır birçok insana, inancı ne olursa olsun sadece Allah adına hizmet ettik. Şu anda şehrimizde yaşayan İran, Irak, Afgan ve Afrikalı yüzlerce insana hizmet ediyoruz. Her ne kadar bu iftiradan dolayı 2.5 ay azap dolu günler yaşasak da bu acı dolu günlerden aklanarak çıktık."