SAMSUN İlkadım Rotary Kulübü tarafından düzenlenen 'Cumhuriyet Gecesi' renkli görüntülere sahne oldu. Rotary Kulübü Başkanı Prof.Dr. Umur Sakallıoğlu, "Görevimiz, Ulu Önder Atatürk'ün bizlere armağan ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Cumhuriyetimizin kazanımlarını korumak, bizden sonraki nesillere sağlam bir şekilde teslim etmektir" dedi.
Samsun İlkadım Rotary Kulübü, geleneksel hale getirdiği 'Cumhuriyet Gecesi'nin 14'üncüsünü düzenledi. Yelken Kulüp'te gerçekleşen geceye Samsun'daki Rotary kulüplerinin yanı sıra, Ordu ve Sinop Rotary kulüplerinin üyeleri de katıldı. Gecenin açılışında konuşan İlkadım Rotary Kulübü Dönem Başkanı Prof.Dr. Umur Sakalıoğlu, 'Kendinden önce hizmet' parolasıyla pek çok aktiviteye ve sosyal sorumluluk projesine imza attıklarını söyledi.
Asıl amaçlarının insanlığa hizmet etmek olduğunu vurgulayan Prof.Dr. Sakallıoğlu, "Türkiye'deki Rotary aileleri olarak bizlerin bu felsefe doğrultusunda en önemli görevlerimizden biri de ülkemizi, Ulu Önder Atatürk'ün bizlere armağan ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Cumhuriyetimizin kazanımlarını korumak, bizden sonraki nesillere sağlam bir şekilde teslim etmektir. Bu birlikteliğimizin en önemli gayesi, hem kendi camiamıza bu sorumluluğu hatırlatmak hem de vatandaşlarımıza bu kutsal görevi yerine getirebilmekteki kararlılığımızı bir nebze olsun gösterebilmektir" diye konuştu.
Konuşmanın ardından davetliler, çeşitli müzik ve dans gösterileri ile keyifli dakikalar geçirirken gece, Türk bayrağı görünümündeki 'Cumhuriyet Pastası'nın kesimi ile son buldu.