SAMSUN Valisi Hüseyin Aksoy, 'Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi' toplantısında yaptığı konuşmada, kadınların eğitim ve istihdamının  istenilen düzeyde olmadığını söyledi.
Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Toplumun Kalkınmasında Gönül Elçileri' projesine bağlı olarak 81 ilde eş zamanlı faaliyete geçirilen 'Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi'nin tanıtım toplantısı, Samsun Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü Konferans Salonu’nda yapıldı. Toplantıya Vali Hüseyin Aksoy, eşi Hülya Aksoy, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. Gönül Elçileri projesinde Türkiye genelinde Samsun’un 8’inci sırada yer aldığını vurgulayan Vali Hüseyin Aksoy şöyle dedi:
"Gönül Elçileri kapsamı içerisinde birçok insanımız başvuruda bulundu. Samsun ili bu kapsamda ülke genelinde 20 bin 250 gönüllü sayısına ulaştı. Bu projenin ilk ayağı, koruyucu aile uygulamasını biraz daha yaygınlaştırmak, genişletmektir. Bu anlamda 84 koruyucu ailenin yanında 94 çocuğumuzla 9’uncu sıradayız. Bu projemizin ikinci ayağı olan 'Kadınlar İçin Mesleki Eğitim', özellikle örgün eğitim yaşını geçirmiş olan ve okula devam etmemiş olan kadınlarımızın mesleki eğitim almalarını hedefleyen bir çalışmadır."   
Kadınların eğitim ve istihdamının istenilen düzeye ulaşamadığını kaydeden Vali Hüseyin Aksoy sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kırsal alanda kız çocuklarımızın ilköğretimden sonra orta öğretime devam etmede eksiklerinin olduğunu gördük. Yoğun bir gayretle çocuklarımızı okula alabilmek adına önemli çalışmalar sergiledik. Henüz yüzde 100'ünü alabilmiş iddiasında değiliz. Ama bu konuyu bütün kamu kurum ve kuruluşlarımızla gayret içerisindeyiz. Samsun'da özellikle iç ve kırsal kesimlerde az da olsa bu sorunu yaşıyoruz. Bu konuda mesafeler aldık ve almaya da devam edeceğiz."