MARDİN Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ü ziyaret eden Suriye'nin Rojava bölgesinin Cizire Kantonu Dışişleri Bakanı Salih Gedo, Kobani'ye saldıran IŞİD'e karşı savaşmak için Türkiye Kürtlerinin sınırdan Rojava'ya geçmesinin kendilerine moral verdiğini söyledi.
Suriye'de Kürtlerin denetiminde bulunan Rojava (Batı) bölgesinin Cizire Kantonu Dışişleri Bakanı Salih Gedo, Cizire Kantonu Siyasi Komisyon Sözcüsü Dr. Abdülkerim Ömer ve Rojava Koordinasyon Kurulu üyesi Mazhar Zümrüt, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ü ziyaret etti. Görüşme sırasında Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Februniye Akyol da hazır bulundu. 
Salih Gedo, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)'in Musul'dan elde ettikleri tank ve topları Kobani'ye götürdüklerini ve burada Kürt halkına karşı kullandıklarını söyledi. Gedo, İŞİD'in Kobani'de direnişle karşılaşmasıyla birlikte, yönünü Cizire Kantonu'na çevirme ihtimalinin olduğunu kaydederek, böyle duyumlar da aldıklarını söyledi. Her türlü saldırılara cevap verebilecek güçte olduklarını söyleyen Gedo, saldırılar karşısında bütün Kürtlerin birlik olması gerektiğine vurgu yaparak, Türkiye'de yaşayan Kürtlerin sınırdan Kobani'ye geçmesinin de kendileri için büyük bir moral olduğunu söyledi.
Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ise, Kobani'de yaşananları takip ettiklerini belirterek, "Kürtler zulüm altındayken ve vahşi bir saldırı ile karşı karşıyayken kimse sessiz kalmamalı. Aksi bir durumda ise büyük bir kırılma yaşanmış olur. Bu yüzden böyle büyük bir fırsat varken, bu fırsatı asla elimizden kaçırmamalıyız" dedi.  

FOTOGRAFLI