İşte İbrahim Hacıosmanoğlu'nun sözleri:

"Konuyla ilgili ilk açıklamayı resmi olarak yaptık. Yarınki toplantı sonrası detaylı açıklama yaptık. Futbolda rekabet var, bir mücadelemiz var. Biz sporun içinde kalmaya çalışıyoruz, hem hukuki hem sportif mücadelemizi veriyoruz. Bu olay farklı bir olay. İlk anda da en ağır şekilde tepki koyan biziz. Bunun Trabzon ve Trabzonspor'la alakası olamaz. Bu bir üst akılın işidir. Böylesi bir olayı hiçbir Trabzonlu kabul etmez. Bekleyelim. Adli makamlar çalışıyor. Sonucunu görelim. Yapacaklarımız vardır. Bu sporla, insanlıkla, adamlıkla bağdaşmayan bir durum. İnşallah dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir takımın başına bir daha gelmez."

"OLAY BAŞSAVCI'NIN EVİNE ÇOK YAKIN"

"Hiç kimse onu hem Trabzon'a hem Trabzonspor'a mal edemez. Biz çok sıkıntılı süreçlerden geçtik. Hiç olay olmadı. Sporu futbolcular sahada oynar. Saha dışında mücadelemizi veririz o ayrı ama biz mücadele ettik, sahada olay olmadı. Ülkeyi farklı bir yere çekmeye çalışanlar, bu çatışmaların paralelinde bu olayların Trabzon'da olması, olayın olduğu yer de İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı'nın olduğu eve çok yakın. Hacısalihoğlu'nun evinin çok yakını. Kendi evinin olduğu mevki orası."   
 
FENERBAHÇE

"BİZ KULÜP OLARAK GEREĞİNİ YAPTIK"

"Fenerbahçeli yöneticileri ayrıca aramadım. Biz kulüp olarak gereğini yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Bu sporla bağdaşan bir olay değil. Sportif faaliyetleri durdurmanın bir manası olduğunu düşünmüyorum. Adli makamların bu olayı ortaya çıkarmaları gerekir.

Trabzon'daki maçın nasıl oynandığını tüm Türkiye gördü. Bu farklı bir olay. Maçlarla karıştırmayalım. Netice ortaya çıksın bu olayda, gereğini yaparız."

SOSYAL MEDYADA ÇOK DOLAŞAN O SÖZ HAKKINDA...

"Biz öyle bir eylem yapacağız ki belki bu eylem sonrası ben artık Trabzonspor başkanı olmayacağım" sözleriyle ilgili gelen soruya Hacıosmanoğlu, "Bunu kullanmanın manası ne onu anlamadım. Bizim hukuki sürecimiz var. İnsanlar yürüyor, eylem yapıyor. Bu söz için insanlar eylemini yapacak, sportif yönde kalacak anlamında dedik." cevabını verdi.

"ZİHNİYET DEĞİŞMELİ"

"Biz baştan beri, futbolun bir oyun olduğunu, yönetenlerin farkına varması gerektiğini, ille de kazanmak diye bir şey olmadığını, kazananın kaybedenin tebrik etmesi gerektiğini söyledik. Benim Trabzonspor başkanı olarak kalmak gibi bir zihniyetim yok. Bu zihniyetin değişmesi lazım. Biz durup dururken kimseye bir şey söylemedik. Zihniyet değişmedikten sonra, karar da alsanız kimse konuşmayacak diye, 1 hafta sonra yine herkes konuşur. Bunu 11'e 11 genç kardeşlerimiz oynuyor. Futbolu yönetenler bunun farkına varmalı."

YAKUP ASLAN'IN SÖZLERİNE: "ONLAR YANLIŞTI"

"Geçmiş olsun demesin de sakınca yok, konuşmasının içerisinde farklı cümleler kullandı. Kulüp başkanıyla ilgili metheder sözler kullandı. Onlar yanlıştı. Onu daha sonra konuşacağız. O yanlış cümleleri kullanmayacaktı. Kimsenin Trabzonspor'a yardımı gibi bir şey olamaz. Trabzonspor geleneği olan bir kulüp. Bizim insanımızın hassasiyetini biliyorsunuz. Trabzonspor'un hakkının nasıl yendiğini biliyorsunuz."

"UFUK KIRAN'I ZİYARETE GİDECEĞİM"

"Ben Konya'dayım. Trabzon'a gidince şoför Ufuk Kıran kardeşimizi ziyarete gideceğim.

Ben yarınki Kulüpler Birliği toplantısına gideceğim. Liglerin ertelenmesinden yana olup olmama olayı değil, ben ertelenmesinin gerekli olmadığını düşünüyorum."