DİYARBAKIR'da, hasta yakını Şemdin Karaköse, saldırdığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Dr. Recep Güzel'den 2.5 ay sonra özür diledi.
Diyarbakır Tabip Odası'nda, Oda Başkanı Cengiz Günay nezaretinde gerçekleşen buluşmada, hasta yakını Şemdin Karaköse, Dr. Recep Güzel ile tokalaştı ve "Keşke olmasaydı, pişmanım. Herkesin huzurunda kendisinden çok özür diliyorum" dedi.
Diyarbakır Tabip Odası Başkan Günay, başta hastane acillerinde görev yapanlar olmak üzere sağlık görevlilerinin zor şartlar altında çalıştığını söyledi. Günay, "Hastanelerdeki zor şartların sebebinin hekimler olduğu gibi algılandığı için sıkıntılar yaşanıyor. Olayla ilgili dava açılmıştı. Dr. Recep Güzel'in karşı ailenin mağdur olmamasını istediği için göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.
Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Dr. Güzel de, 14 yıldan beri bölgede hekim olarak fedakarlıkla görev yaptığını hatırlatarak, hastanelerdeki sağlık hizmetindeki eksiklerden çalışanların sorumlu olmadığını söyledi. Saldırıya uğramasıyla ilgili adli sürecin devam ettiğini belirten Dr. Güzel, "Bu süreçten beklentim birilerinin cezalandırması değil. Beklentimiz başka arkadaşımızın saldırılara maruz kalmamasıdır. Bu açıklamanın caydırıcı olacağını düşünüyoruz, bunun için kabul ettik. Bu olayların tekrar olmasını istemiyoruz. Bölgede çok sayıda arkadaşımız, fedakarlıkla bu işi yapmaktadır. Sağlıkta şiddete son verilmesini istiyoruz" diye konuştu.