İdris TİFTİKÇİ / İstanbul, () - SAKIP Sabancı'nın vasiyeti üzerine bu yıl 9. kez verilen; konusu da Türkiye'de Toplumsal Cinsiyet Eşitliği olarak belirlenen Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülleri bu akşam düzenlenen törenle sahiplerini buldu. 

Sakıp Sabancı Müzesi'nin etkinlik mekanı the Seed'de gerçekleştirilen törende konuşan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, cinsiyet eşitliğine geleneklerin dışına çıkarak bilimsel bir yaklaşımla bakmanın önemine dikkat çekti. Sabancı, "Kadınların eğitim imkanlarını geliştirmeli, ekonomik konumlarını güçlendirmeliyiz. Siyasete aktif katılımlarını sağlamalı ve kadına yönelik şiddeti engellemeliyiz" dedi.

Sabancı, "Cinsiyet eşitliği çalışmalarında görüyoruz ki, hep beraber yapılacak çok işimiz var. Bu çalışmalarda, birbirimizi daha iyi anlamalı ve hedef birliğine odaklanmalıyız" diye konuştu.

Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülleri'ni, makale dalında, Sayıların ötesinde yeniden düşünmek Türkiye'de genç kızların eğitimi, iş gücüne katılımı ve toplumsal cinsiyet eşitliği başlıklı makaleyle Washington Üniversitesi'nden Akanksha Misra, Modern kadın öznellikleri ve toplumsal cinsiyet normlarının uzamsal müzakereleri başlıklı makaleleyle Emine Gökçen Yüksel, Stephan Stetter ve Johen Walter, Adaletin hesaplanmasına karşı koymak Suç hukuku, nefret suçları ve sahte yaşamlar başlıklı makaleyle de Aslı Zengin aldı. Bu yıl üçüncü kez verilen Jüri Özel Ödülü ise, Londra Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Deniz Kandiyoti'nin oldu.

İT (CO)