ADAPAZARI'nın simgesi haline gelen ve yapıldığı yıllarda önünde hatıra fotoğrafları çektirilen tarihi Sakarya Köprüsü'nün bakımsız olduğunu belirten yörede oturanlar önlem alınmasını istedi.
Güneşler Mahallesi'nde Sakarya Nehri üzerinde bulunan şiirlere konu olan Sakarya Nehri üzerinde bulunan, Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü döneminde yaptırılan Tarihi Sakarya Köprüsü 77 yıldan bu yana ayakta dururken, bakım yapılmadı. Yoğun araç geçişi nedeniyle Sakarya Köprüsü'nün ağır hasar görmemesi için 17 Ağustos Depremi ardından hemen yanında Sakarya Özel İdaresi tarafından dönemin Valisi Cahit Kıraç zamanında yeni köprü yapıldı. Yeni köprünün hizmete girmesiyle 14 yıldan bu yana eski Sakarya Köprüsü'nün çevresi tel örgü ile çevrilirken geçen süre içerisinde bakım yapılmadı. Bakımsızlık nedeniyle köprünün esneme yerlerinde yaklaşık 15 santimi bulan açılmalar ve beton bağlantı yerlerinde de dökülmeler görüldü.
Çevre sakinleri, Sakarya köprüsü Atamızın döneminden kalan tarihi özeliği var. Köprü bakımsız, her yeri dökülüyor, birçok yere para harcanırken tarihi mirasımız içinde para harcanıp köprünün sağlamlaştırılması güzelliğe kavuşturulmasını istiyoruz. Köprünün çevresi çeşitli alanların düzenlenmesi köprünün açıkça tam ortaya çıkarılması gerekir. Çevresinde turistik kafe restoran gibi yerlerin yapılması turizm açısından cazibe alanı haline getirilmesi tarihi mirasımızın değerini daha çok artıracaktır."