ADAPAZARI(Sakarya) () - İÇ çatışmaların yaşandığı Irak'tan gelen ve 2 yıl önce pilot bölge seçilen Sakarya'ya yerleştirilen 691 sığınmacı, Birleşmiş Milletler tarafından işlemlerinin yapılmasından sonra Amerika Birleşik Devletleri'ne gönderildi. 
Irak'ta yaşanan kargaşa sonrasında Türkiye'ye giriş yapan Iraklı'lar Birleşmiş Milletler tarafından geçiçi olarak aralarında Sakarya'nın da bulunduğu illerde serbest ikametgaha tabi tutuldu. Aileleriyle birlikte Sakarya'da yaşayan Iraklı'lardan 691 kişi 2 yıllık serbest ikametgah sonrasında önceki gün Birleşmiş Milletler tarafından mülteci sıfatıyla Amerika Birleşik Devletleri'ne gönderildi. 
İŞYERİ AÇANLAR DA VAR
Sakarya'da serbest ikametgaha tutulan Iraklı ve Suriyeli'ler devletten aldıkları yardımın yanı sıra kendileri de meslekleriyle ilgili çeşitli işler bularak çalışıyor. Bunlardan biri olan Bağdatlı Hüseyin Casim Muhammet de berberlik yapıyordu. 32 yaşındaki 3 çocuk babası Casim, 2 yıl önce açtığı ve camında arapça 'Berber' yazıdığı dükkanında, genellikle kendi vatandaşlarına hizmet veriyordu. Hüseyin Casim Muhammet de haftabaşında aileleriyle birlikte Amerika Birleşik Devletleri'ne giden 691 kişilik kafile arasında yer aldı.
ZT(MB/COŞ) (FOTOĞRAFLI)