ADAPAZARI (Sakarya), () - SAKARYA'da etkili olan, özellikle Hendek, Karapürçek Akyazı ve Geyve İlçesi'nde sel baskınlarına yol açan sağnak yağış ekibi alanlara ve meyve bahçelerine zarar verirken, Sapanca Gölü'nde su düzeyi tehlike sınırının üzerine çıkmaya başladı.
Sakarya dün saat 12.00 itibarıyla 24 saatlik süre içinde Hendek İlçesi'ne 108.8, Karapürçek İlçesi'ne 101.7, Akyazı İlçesi'ne 87.0 ve 1 kişinin kaybolduğu Geyve İlçesi'ne ise 40.8 kilogram yağış düştü. En az yağışı ise, bu ilçelerden daha yüksekte olan Taraklı İlçesi aldı. Bu ulçede düşen yağış miktarı 19.9 kilogram olarak belirlendi.
SAPANCA GÖLÜ'NE YARADI  
Şiddetli yağışlar, hasara yol açarken kuraklık tehlikesi nedeniyle su kodu tehlike sınırına inen Sapanca Gölü için kurtarıcı oldu. Sapanca Gölü’nü besleyen derelerdeki su akışı hızlandı. 
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün birkaç gün önce tehlike sınırı olan 29'lu rakamlara kadar düşen gölde, son yağış ardından bu rakamın 30.02'ye ulaştığı belirlendi.
Yetkililer gölü besleyen derelerden su girişinin devam ettiğini, önümüzdeki 48 saat içerisinde yağışların devam edeceğine dikkat çekerek göldeki su seviyesinin daha yükselmesinin beklendiğini belirtti.

ZT(MB/İD) (FOTOĞRAFLI)