SAKARYA Büyükşehir Belediyesi, Ramazan etkinlikleri kapsamında sanatçılar Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu'nun Adapazarı'nda bu gece vereceği konseri önce duyurdu, iki saat sonra da 'hava muhalefeti nedeniyle' iptal edildiğini bildirdi. Ancak asıl iptal nedeninin Erkan Oğur'un Twitter hesabından MİT'e yönelik yaptığı eleştiriler olduğu ileri sürüldü.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 21'nci Ramazan etkinlikleri kapsamında geçen yıl da Adapazarı'nda konser veren Erkan Oğur'un bir hafta önce Sakarya Park Amfi Tiyatro Sahnesinde konser vereceğini duyurdu. Şehrin çesitli yerlerine asılan billbaordlarda konser duyurusu yapılırken, bugün saat 12.11'de basın kuruluşlarına 'Oğur ve Demircioğlu Bu Akşam Açık Hava Sahnesi’nde' başlığı ile gönderilen internet mesajında, 'Büyükşehir Belediyesi 21. Ramazan Etkinlikleri kapsamında Türk müziğinin usta isimleri Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu, Sakaryalılarla buluşacak. 5 Temmuz Cumartesi günü Sakarya Park Amfi Tiyatro Sahnesi’nde gerçekleştirilecek ücretsiz etkinlik 23.00’da başlayacak' bilgisi verildi.
Bu mesajdan yaklaşık 2 saat sonra saat 14.08'de basın kuruluşlarına gönderilen ikinci mailde ise 'Oğur ve Demircioğlu Konseri Ertelendi' açıklaması geçildi. Açıklamada, '5 Temmuz Cumartesi günü (bugün) Sakarya Park Amfi Tiyatro Sahnesi’nde gerçekleştirilecek Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu konseri hava muhalefeti nedeniyle ertelendi' denildi.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada da '5 Temmuz Cumartesi günü (bugün) Sakarya Park Amfi Tiyatro Sahnesi’nde gerçekleştirilecek etkinlik hava muhalefeti nedeniyle iptal edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.
Ancak Erkan Oğur'un konserinin 2 gün önce Twitter hesabından yazdığı MİT'e yönelik eleştiriden dolayı iptal edildiği öne sürüldü. Sanatçı Oğur iki gün önce yazdığı, ''MİT'in dibine kadar sızdığı ve belki de yönettigi DHKP- C , Erdoğan'ı seçim öncesi mağdur bırakmak için bakalim ne yapacak? Polis? Çocuk? Bomba?' tweetinin etkili olduğu öne sürüldü. Ancak bu iddia ile ilgili açıklama yapılmadı.

FOTOĞRAFLI