SAKARYA Valisi Mustafa Büyük, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin göz servisinde ameliyata götürülen hastaların tren gibi arka arkaya sıralanarak götürülmesiyle ilgili Sağlık Bakanlığı'nın da soruşturma başlattığını söyledi. Vali Büyük, "O fotoğafları üzüntüyle gördük. Diyecek bir şey yok" dedi.
Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hastaların ameliyathanenin bulunduğu katta çocukların peş peşe sıralanan 3 hasta tekerlekli sandalye ile arka arkaya birbirlerine tutunarak ameliyathane asansörüne götürülürken görüntülenmesiyle ilgili  muhabirine açıklama yaptı. Vali Büyük, şöyle dedi:
"Yaptığımız soruşturmada hastaların naklini gerçekleştiren dışarıdan hizmet alımı ile  çalışan bir kişi. Bu olay sonrası soruşturma kapsamında ifadesi alınacak. Bir çalışanın hatası nedeniyle ortaya çıkan bu durumu kabul etmemiz mümkün değil. Fotoğrafları da üzüntüyle izledim. Diyecek bir şey yok." 
Sakarya  Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetiminin de olay sonrası hizmet alımı yapılan firma ile görüşülerek hasta naklini yapan görevlinin buradaki işine son verdiği belirtildi.