Aziz GÜVENER/ ADAPAZARI(Sakarya), ()- ADAPAZARI'nda arkadaşları ile birlikte piknik yaparken serinlemek için Sakarya Nehri'ne giren 36 yaşındaki Mekin İstay, akıntıya kapılarak boğuldu. İstay'ın ölmeden birgün önce sosyal paylaşım sitesinde  "Allah'ım beni arkamdan gıybet edeceklerine dair, ruhuma Fatiha okuyacaklarla muhatap et" diye yazdığı görüldü.
Olay, Cumartesi günü saat 21.00 sıralarında meydana geldi. Adapazarı Çevre Yolu kenarında bulunan bir firmaya ait şantiye yakınlarında bir kişinin Sakarya Nehri'nde kaybolduğu bildirilince bölgeye sevk edilen ekipler araştırma yaptı. Buradaki 3 kişi, Mekin İstay ile birlikte Sakarya Nehri kenarına geldiklerini, Mekin İstay'ın serinlemek için nehre atladığını, 7-8 dakika yüzdükten sonra ise kaybolduğunu, durumu polis ve jandarmaya bildirdiklerini anlattı. Arama kurtarma birliği ekipleri Mekin İstay'ı olaydan bir gün sonra buldu. 
Bir haber sitesinde editör Mekin İstay'ın cesedi kesin ölüm sebebinin tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, ölmeden bir gün önce sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta 'Allah'ım beni arkamdan gıybet edeceklerine dair, ruhuma fatiha okuyacaklarla muhatap et' diye yazdığı ortaya çıktı.

AG(MB/İD) (FOTOĞRAFLI)