ERZİNCAN’ın İliç İlçesi'nde çoban Ali Demirtaş, 'Hayatın anlamı' adlı şiir kitabını Munzur Dağı eteklerinde imzalayarak dağıttı.
İliç İlçesi'ne bağlı Sabırlı köyünde 30 yıldan bu yana çobanlık yapan, evli ve 4 çocuk babası, 51 yaşındaki Ali Demirtaş 10 yıldan bu yana yazdığı şiirlerini bir kitapta topladı. İlkokul mezunu Ali Demirtaş'ın, 'Hayatın Anlamı' adını verdiği 50 şiirden oluşan kitabına bölgede faaliyet gösteren bir maden şirketi sponsor oldu ve 2 bin adet bastırdı. Munzur Dağı eteklerindeki Mark Yaylası'nda kendisine ait 220 koyunu otlatırken İliç Kaymakamı Sedat Ateş ve Maden Şirketi Dış İlişkiler Müdürü Melik Zafer Yıldız, kitapları Ali Demirtaş'a teslim etti.
Ali Demirtaş'ın kitabını imzalarak verdiği Kaymakam Sedat Ateş, Ali Demirtaş'ın  çobanlık yaparken canının sıkılması üzerine şiir yazmaya başladığını ifade ederek, "İlkokulu mezunu. Ama kendisini geliştirmiş. Şiirleri çok güzel. Yeteneği gün yüzüne çıktı" dedi. 
Ali Demirtaş, şiirlerinde doğayı anlattığına vurgu yaparak şöyle konuştu:
"Yıllardır doğa ile içiçeyim. Şiirlerimde çiçekleri dağları anlattım. Çobanlığı, koyunlarımı yazdım. Kürtçe şiirlerim de var. Bana destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Köylüler benimle gurur duydukalarını söylüyor. Bu da beni çok mutlu ediyor."

RD(KS/İD) (FOTOĞRAFLI)