Elvan EZBER/İSTANBUL, () ŞAİR ve yazar Cahit Zarifoğlu, ölümünün 27'nci yıldönümünde Üsküdar'daki mezarı başında aralarında Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı'nın da katıldığı törenle anıldı.

Şair ve yazar Cahit Zarifoğlu için ölümünün 27’nci yıldönümünde anma töreni düzenlendi. Üsküdar Belediyesi tarafından Beylerbeyi Küplüce Mezarlığı’nda düzenlenen anma törenine Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, yazarlar, şairler, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ve öğrenciler katıldı. Kuran-ı Kerim okunarak başlanan  törende Zarifoğlu’na ait şiirlerden örnekler de okundu.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Cahit Zarifoğlu’nun Türkiye’nin yetiştirdiği soyadı gibi zarif ve kibar insanlardan biri olduğunu belirterek, “Cahit Zarifoğlu, hayatı bir şiir ve sanat olarak bakardı. Kendisini bir çocuk gibi görürdü. Çalışmalarını çocuklara adadı. Biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak özellikle genç nesiller tarafından Zarifoğlu’nun tanınmasını istiyoruz. Bu yönde çalışmalar yapacağız” dedi.

Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin de yılların herkes için uzun geçtiğini, ancak Cahit Zarifoğlu’nun kısa ömrüne çok şey sığdırdığını belirterek, “Cahit Zarifoğlu, ömrünü çocuk gibi ve çocuklara adayarak sürdürdü. Ortaya koyduğu eserler günümüzde bile gençlerimiz ve çocuklarımız tarafından keyifle okunmaktadır” şeklinde konuştu. Törenin sonunda katılımcılara lokum ikram edildi.

EE(FOTOĞRAF)