Yüksel KOÇ/İSTANBUL,() Geçtiğimiz Aralık ayında İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü'nün 70 kişiyi kapsayan sahte kanser ilacı çetesi ile ilgili soruşturmada tutuklanan 7 kişi serbest bırakıldığı öğrenildi. Soruşturma kapsamında tutuklu sanık kalmadı.
Edinilen bilgiye göre tutuklu sanıkların avukatları hafta başında müvekkillerinin tahliyesi için İstanbul 16. Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurdular. Başvuruyu dün sonuçlandıran mahkeme, çete lideri olduğu öne sürülen İ.H.Ç. ile birlikte tutuklu yargılanan diğer 6 sanığı serbest bıraktı. Kanser hastası olduğu öne sürülen kişilere sahte ilaç satmakla suçlanan dosyada tutuklu sanık kalmadı. Soruşturma kapsamında da 12 kişi firari olarak aranıyor.

OPERASYON ARALIKTA YAPILMIŞTI
Geçtiğimiz aralık ayında 9 ilde yapılan operasyonun merkezi İstanbul idi. Bu illerde 121 adrese yapılan baskınlarda, gerçeklerinin piyasa değeri 20 milyon lira olan 7 bin 174 kutu sahte kanser ilacı, 5 bin 261 etiket, 3 bin 426 prospektüs, 10 bin 844 boş ilaç kutusu ve şişesi, 21 aydınger, 800 pasaport sayfası, bir silah ve ilaç kutularının imalatında kullanılan 8 baskı makinesi ele geçirilmişti.
YK(HE)