Mehmet BULUT/GAZİNATEP, () - GAZİANTEP Savunmasının önemli kahramanlarından Şahinbey, şehit edilişinin 94’üncü yılında törenle anıldı.
Şahinbey'in anıt mezarında düzenlenen törene; Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, askerler, gaziler ve öğrenciler katıldı. İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende Şahinbey anısına askerler tarafından saygı atışı yapıldı. Törende konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Kurtuluş Savaşı'nda Gaziantep savunmasının ayrı bir yeri olduğunu ve Şahinbey’in Gaziantep Savunması sırasında büyük kahramanlık gösterdiğini anlatarak, "İstiklal mücadelesi kahramanlarımızdan Şahinbey'in şahadet mertebesine yükselişin 94'üncü yılında evlatları olarak onun huzurunda bulunmaktan dolayı duyduğum mutluluğu ifade etmek isterim. Şahinbey; azim, kararlılık, imam, vatan aşkı, fedakarlık ve cesareti ile hepimize örnek olmuştur" dedi.
Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan ise Türkiye'yi kimsenin yıkamayacağını belirterek, "Kim yıkabilir bu ülkeyi, kimin gücü yeter bu ülkeyi yıkmaya, Allah'ın izni ile devlet ve hükümet büyüklerimize Allah güç versin bu ülke için kalbi atanlara Allah güç versin. Topla, tüfekle geldiler yıkamadılar. Hepimiz ölürüz ama Mehmet Akif'in dediği gibi biz tek ocakta kalsak bu ülke için aslanlar gibi mücadeleye etmeye devam ederiz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Şahinbey anısına düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

MB(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)