MUĞLA'nın Bodrum İlçesi Gümüşlük Mahallesi'nde sahillerin özel mülkiyetler tarafından işgal edilmesine tepki gösteren bir grup aktivist, temsili olarak Çayıraltı Plajı'na tabela dikti. Etkinliğe Bodrum Kaymakam Mehmet Gödekmerdan da katılarak destek verdi.
Bodrum'un Gümüşlük Mahallesi'nde ve Bodrum Belediye Meclis Toplantısı'nda yaptıkları eylemlerin ardından Kaymakam Mehmet Gödekmerdan ile görüşen Gümüşlük Platformu üyelerinin çabaları sonuç verdi. Kaymakam Gödekmerdan, Gümüşlük Platformu tarafından hazırlanan tabelanın Çayıraltı Plajı'na yerleştirilmesine destek verdi.
Etkinliğe katılan vatandaşlar 'Sahil deniz, kum, işgaldeki Bodrum', 'Kıyılar herkese aittir', 'Denizime, plajıma hakkın yokken el koyma', 'Gümüşlük turizm yeri paylaşmayı bilmeli' yazılı pankartlar taşıdı.
Plajın girişinde toplanan platform üyeleri Kaymakam Gödekmerdan ile birlikte üzerinde 'Plajlar halkın kullanımına açıktır. Hiçbir kuvvet engelleyemez. Bodrum Kaymakamlığı' yazan tabelayı, hazırladıkları harcı dökerek dikti. Gödekmerdan, "Kıyılarımızın vatandaşın kullanımına tamamen açık olması gerekir. Herhangi bir site, işletme, kıyılarımızı kapatamaz. Vatandaşın kullanımını engelleyemez. Buraya da sembolik bir levha diktik. Bodrum Yarımadası'na hatta Türkiye'nin bütün kıyılarına örnek olacak bir levhadır. Gümüşlük'teki vatandaşlarımıza duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Gümüşlük Platformu adına Komite Üyesi Yaşar Aslan, "Kaymakamımıza bize verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Devletin bir temsilcisinin bize destek vermesi çok önemliydi. Platformumuz olarak başka kıyılardan ve sahillerden gelecek olan çağrılarda da, yardımcı olmaya her zaman hazırız. Plajlarda bu tabelaların çoğalmasını diliyoruz. Vatandaşımız kendisi üzerinde baskı kuran işletmeye bu tabeladan güç alarak karşı gelebilir. 'Şezlongunu al, ben burada oturacağım', ya da 'Sen masanı al, ben buraya kendi masamı koyacağım' diyebilme hakkını geri kazanmış olacak" dedi. Tabelanın dikilmesi ve açıklamaların ardından platform üyeleri Çayıraltı Halk Plajı'ndan ayrıldı.

FOTOĞRAFLI