MERSİN, () - MERSİN'in merkez CHP'li Mezitli Belediyesi, ilçedeki Viranşehir Sahil Yolu'nun 18.00 - 01.00 saatleri arasında araç trafiğine kapatılıp kapatılmamasını yaptığı referandumla halka sordu. Sandığa gidenlerin 91'inin 'evet' oyuyla sahil yolunun araç trafiğine kapatılmasına karar verildi.
İlçede yoğun yaya trafiğine sahip olan Viranşehir Sahil Yolu'nun aynı zamanda araçlar tarafından da kullanılması nedeniyle Mezitli Belediyesi'ne yolun sadece araçlara ya da yayalara açık olması yönünde birçok talep aldı. Gelen bu talepler üzerine belediye, bu kararı halkın vermesi gerektiğini düşünerek referandum yapmaya karar verdi ve sahil yoluna sandıklar kuruldu. Vatandaşlar oylarını kullanırken, Belediye Başkanı CHP'li Neşet Tarhan da sahil yoluna gelerek sandıklarda incelemelerde bulundu. Burada referandumla ilgili açıklamalarda bulunan Tarhan, "Viranşehir Sahil Yolu'nun akşamları trafiğe kapatılıp kapatılmaması konusunda farklı taleplerden ağırlıklı olanını gündeme getirdik. Kimi arkadaşlar 'Kapatılsın' diyor, kimisi ise 'Kapatılmasın.' Kuşkusuz her iki gurubun da haklı olduğu konular var. 'En iyisi biz bunu Viranşehir bölgesinde bundan etkilenen halkımıza soralım ve kamuoyu yoklaması yapalım' dedik. Sandık koyduk, buradaki esnafımız ve vatandaşlarımız oylarını kullandı. Belediye görevlilerimiz sandıkta gözetmenlik yaptı. Oylama sonucunda ki karar ne olursa biz buna uyacağız. Türkiye'de bekli de ilk uygulamadır bu. Belediye kararlarını halkın belirlemesidir. Ben buradan en sağlıklı kararın çıkacağına inanıyorum"dedi.
SANDIKTAN KAPATMA KARARI ÇIKTI
Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği referandumda oy verme saati sona erdikten sonra sandıklar açıldı ve halkın yüzde 91.12'si 'Evet' oyu vererek Viranşehir Sahil Yolu'nun 18.00 - 01.00 saatleri arasında araç trafiğine kapatılmasını istedi. 'Hayır' diyenlerin oyu ise yüzde 8.88'de kaldı.
Kamuoyu yoklamasında oy kullanan Viranşehir sakinleri ilk defa böyle bir uygulama ile karşıladıklarını dile getirerek bu demokratik ortamı sağladığını için Başkanı Tarhan'a teşekkürlerini iletti. Sandıktan çıkan sonucun önümüzdeki günlerde belediye tarafından uygulanacağı belirtildi.

FOTOĞRAFLI