ÇANAKKALE'de, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı'nda başarı gösteren personele, Vali Ahmet Çınar takdir belgesi verdi.
Sahil Güvenlik Günü'nde, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı Albay Hasan Tunay, bot komutanları ve dalgıç timi ile Vali Ahmet Çınar'ı makamında ziyaret etti. Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın kuruluşu ve faaliyetleri hakkında Albay Hasan Tunay, Vali Ahmet Çınar'ı bilgilendirdi. Vali Çınar, "Sahil güvenliğimizin özellikle kaçak avlanmalara karşı çok ciddi çalışmaları var. Görevlerini layıkıyla yapıyor. Nice yıllar diliyorum" dedi. Ardından Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı personeli Vali Çınar'a günün anısına çeşitli hediyeler verdi. Vali Ahmet Çınar da başarı gösteren Sahil Güvenlik personeline takdir belgelerini sundu.

FOTOĞRAFLI

--- KUTU ---

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI'NIN TARİHİ
Sahil Güvenlik Komutanlığı 1982 yılında kuruldu. 2003 yılında diğer kuvvet komutanlıkları gibi müstakil yapıya kavuştu. Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın yetki alanı, ülkenin yarı yüzölçümüne denk gelen 378 bin kilometrekarelik alanı kapsıyor. Önde gelen görevleri denizde arama kurtarma ve tıbbi tahliye faaliyetlerinin koordine ve icrası, deniz yoluyla yapılan her türlü kaçakçılık eylemlerinin ve düzensiz göçün önlenmesi, deniz kirliliği ile mücadele, su ürünlerinin denetimi, turizm faaliyetleri ve tabiat ve kültür varlıklarının korunması.