Sebile ÇETİN- Mehmet İNAN/BURSA, () - BURSA'da kendisini büyüten hayvanseverin yüzünü parçaladağı için, Karacabey Celal Acar Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne teslim edilen 2 yaşındaki kurdun, vahşiliğini yitirmediği, ancak bulunduğu ortama alışmakta zorluk çektiği öğrenildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar 2'nci Bölge Müdürlüğü Veteriner Hekimi Nihal Bilgici, rehabilitasyonun ardından kurdun, daha sonra bir hayvanat bahçesine gönderileceğini açıkladı.
Merkez Osmangazi İlçesi Demirtaş Mahallesi'nde oturan B.U. iki yıl önce memleketi Rize'nin dağlık bölgesinde bulunan yavru kurdu beslemeye karar verdi. B.U. geçen ocak ayında, Bursa'daki evinin bahçesinde baktığı kurdun saldırısına uğrayarak yüzünden yaralandı. Muradiye Devlet Hastanesi'ne kaldırılan genç, plastik cerrahi servisinde tedavi altına alınırken, kurt ise Osmangazi Belediyesi Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'nde 10 gün boyunca müşahade altında tutulup, doğal hayatına alışması için Karacabey İlçesi'ndeki Celal Acar Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne gönderdi.
Sahibini yaralayan kurt, Karacabey Celal Acar Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bakıcısı ile çok iyi anlaşıyor. Kurdun rehabilitasyonunun tamamlanmasının ardından bir hayvanat bahçesine verileceğini söyleyen Doğa Koruma ve Milli Parklar 2'nci Bölge Müdürlüğü Veteriner Hekimi Nihal Bilgici, "Bu hayvanlar, vahşiliğini asla yitirmiyorlar. Yalnız, yaban hayatına alışmaları da çok zor oluyor. Kurtdu bu nedenle zamanı gelince, zorluk yaşamaması içi doğal ortamına salmayıp, hayvanat bahçesine vermeyi düşünüyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI