İlker AKTAŞ / SAMSUN, () - TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin sağlık hizmetlerinde tabip, eczacı, diş tabibi ve diğer sağlık personeli olarak görev yapacak olan 356'ncı Dönem Asteğmen Adayları'nın eğitimleri, Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda devam ediyor.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sağlık hizmetlerinde tabip, eczacı, diş tabibi ve diğer sağlık personeli olarak görev yapacak olan 444 asteğmen adayı, 4 Ağustos tarihinden bu yana taktik, sağlık, kültürel, sportif ve askeri eğitimlerden geçiyor. Aldıkları eğitimler hakkında bilgi veren 356'ncı Dönem Asteğmen Adayı Öğrenci Rıfat İlhan şunları söyledi:
"Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldum. Vatani hizmetimi yapmak için buraya geldim. 20 gündür burada temel askerlik eğitimi alıyorum. Bu ayın sonunda yemin ederek asteğmen olacağım. Daha sonra birliğime katılarak askeri doktor olarak görevime başlayacağım. Eğitimler zor ve yoruluyoruz. Ama kutsal vatani hizmetimi yapmak için geldim. Hizmet kutsal, maksat ulvi olunca her türlü zorluğun üstesinden gelecek enerjiyi kendimizde buluyoruz."
Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada ise şöyle denildi:
"Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda, yedek subay adayları, hiç bir faaliyetin eğitimden daha önemli, olamayacağından yola çıkılarak eğitilmektedirler. Asteğmen adaylarının yetiştirilmesinde disiplin, üstün görev anlayışı, yüksek moral ve fiziki güce sahip olma, çağın gerektirildiği bilgi ve beceriye ulaşma, teknolojiyi kullanma daima göz önünde bulundurulmaktadır."
FOTOĞRAFLI