SAĞLIK-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Türkiye üzerinde yeni oyunların oynandığını belirterek, ''Milletimiz bunlara prim vermeyecek ve kendi cumhurbaşkanını seçecek.'' dedi.
Memur Sen'e bağlı Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere memleketi Tokat'a geldi. Kentte basın mensupları ile bir araya gelen Metin Memiş gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile görüşlerini bildiren Memiş, ''Seçim Türkiye’nin demokrasisi ve geleceği açısından çok önemli. Bu süreçte de ülkemizde yeni oyunlar oynanıyor. Milletimiz bunlara pirim vermeyecek ve kendi cumhurbaşkanını seçecek. Şu anda ülkemizde bir çatı aday var. Ama bu çatı adayın neye istinaden çıkarıldığına bakacak olursak daha öncede çıkan çatı adaylar olduğunu görüyoruz. O adaylardan biri olan Ahmet Necdet Sezer, Anayasa kitabını fırlatarak ülkede derin bir kriz oluşmasına neden olmuştu. Millete hiçbir zaman inememişti. Biz böyle cumhurbaşkanı olmasını istemiyoruz. Milletin yanında, dik duran vesayetlere karşı gelecek, yeni anayasa yapılması ve demokratikleşme konusunda kararlı olacak bir cumhurbaşkanı seçilmesini istiyoruz. Milletimizin bu konuda doğru karar vereceğine inanıyoruz.'' dedi.
Filistin'de yaşanan olayları da değerlendiren Memiş, başta Türkiye olmak üzere tüm Müslümanların ve dünya ülkelerinin  bu zalimliğe tepki göstermesi gerektiğini ifade etti. 

FOTOĞRAFLI