BALIKESİR Tabip Odası tarafından Karesi AVM toplantı salonunda düzenlenen 'Yerel Yönetimler ve Sağlık' konusunda 'Büyükşehir Adayları Hekimlerle Buluşuyor' panelinde gergin anlar yaşandı.
Üç siyasi partinin belediye başkan adaylarının katılacağı duyurulan panel AK Parti adayı Ahmet Edip Uğur ile CHP adayı Sami Sözat'ın katılımıyla gerçekleştirilirken, Balıkesir Belediye Başkanı ve MHP adayı Ismail Ok panelde yer almadı. Türk Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. A.Özdemir Aktan'ın açış konuşmasıyla başlayan panelde AK Partili Ahmet Edip Uğur'un kürsüde konuşma yaptığı sırada salonda bulunan AK Partililer ile CHP'liler arasında tartışmalar oldu.
Ak Parti adayı Uğur, hükümetin sağlık ve diğer alanlarda yaptığı yatırımlardan söz ederken, vatandaşınların yüzde 85'inin sağlık hizmetlerinden memnun olduğunu söyledi. Bu arada izleyicilerden birinin laf atması üzerine Gezi olaylarında polisin biber gazı kullanması konusuna değinen Uğur, “Almanya'da da aynısı oldu, biber gazı yine kullanıldı. Eğer siz ortamı bozuyorsanız, terör estiriyorsanız, camı çerçeveyi kırıyorsanız, ambulansları ters çeviriyorsanız bu hukuk içine sığmaz. Biz de buna müsaade etmeyiz” dedi.
Bu sırada bazı izleyiciler “hangi hukuk?" diye sorunca Ak Partili Uğur ise sözlerini, “Başarılı olamadınız, insanları ayaklandıramadınız. Polis biber gazı kullanacak tabi. Sen tutuyorsun molotofkokteyli atıyorsun, biber gazını da kullanacak. Bu kadar alınganlık göstermeyin, hazımsızlık göstermeyin” diye konuştu.
Bunun üzerine CHP'li gençler, Gezi Parkı direnişinde hayatını kaybeden vatandaşları ve 16 kiloya düştükten sonra bugnn yaşamını yitiren Berkin Elvan'ı hatırlattı. CHP'li bir gencin dışarıya çıkarılmak istenmesi sonrası arbede yaşandı. Tartışma ve itişmeler salon dışında sürdü. CHP'li gençler, 'Ayakkabı kutularının hesabını vereceksiniz, hırsızlar' diye bağırdı.
“PANEL Mİ ŞOV YERİ Mİ”
CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk da ayağa kalkarak, tartışmaların ardından hızlı treni anlatan Uğur'a, “Edip Bey büyükşehir belediye başkanı olarak ne yapacaksanız onları anlatın” dedi. Uğur da, “Büyükşehir belediye başkanı olunca Balıkesir'i cazibe merkezi haline getireceğiz” diye yanıt verdi.
Uğur'un ardından söz alan CHP adayı Sami Sözat ise paneli yöneten Balıkesir Tabip Odası Başkanı Dr. Şahin Cılız'a tepki gösterdi. Panele katıldığı için pişman olduğunu belirten Sözat, “Burası şov yeri değil. İş şovmenliğe döndü. Olur olmaz alkış tutup, müdahale edilmez. Panele gölge düşürmeye kimsenin hakkı yok. Başkan Ismail Ok niye gelmedi diye düşünüyordum. Ama haklıymış, benim de gelmemem gerekiyormuş. Burası hükümet icraatının konuşulacağı yer değil. Bir daha da sizin toplantılarınıza gelmem. Böyle toplantı yönetilmez. Müdahale edemiyorsunuz. Olay olacaktı, gençler birbirine gerecekti” diye tepki gösterdi.
“GİDİN, İMAMLARA DANIŞIN”
Panelin sonunda Ak Parti adayı Uğur, CHP'lilerin soru sormak istemesi üzerine, “Ayakkabı kutularından bahsedeceğim. İmamlar, İran'daki imamlar gibi rejime sahip olmaya çalışıyor. Siz de onlara yardımcı oluyorsunuz. O imamların tertipleri baskın yaparken götürdükleri para sayma makineleri, ayakkabı kutularıyla ve servis ettikleri resimlerle AK Partiyi karalayamazsınız. Siz gidin imamlara danışın imamlara. İmamlara danışın” ifadelerini kullandı. Panel tartışmalar arasında sona erdi.

CY(İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)