ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde, devlet hastanesinde görev yapan sağlık çalışanları tarafından kurulan tiyatro grubu, sağlık çalışanlarının başından geçen ilginç olayları konu eden oyunlar sahneleyerek, hastalara moral veriyor.
Gazipaşa Devlet Hastanesi'nde görevli sağlık personelinin kurduğu Hastane Tiyatro Grubu, hazırladıkları tiyatro oyunuyla hastalara moral veriyor. Hastane Tiyatrosu, ilk olarak 'Tikli Doktor ve Bodur Hemşire' adlı oyunu hastane koridorunda sahneledi. Yatarak tedavi gören hastalar için sahnelenen oyunu, hastaların yanı sıra, sağlık personeli ve hasta yakınları da izledi. Doktor ve hastalar arasında geçen komik olayların anlatıldığı oyun, büyük alkış aldı.
HASTALARA MORAL OLDU
Ameliyata girmeden önce oyunu izleyen Helim Uğur, bu tür etkinliklerin artarak devam etmesini istedi. İlk defa tiyatro izlediğini belirten Uğur, hastane personelinin performansını da başarılı bulduğunu söyledi. Hastanede tedavi gören eşine refakat eden Selime Karabulut ise tiyatro oyunu ve hastane personelinin performansını çok beğendiğini kaydetti.
AMELİYAT ÖNCESİ TİYATRO
Oyunda, 'Tikli Doktor'un kızı rolünü oynayan hastane mutemedi canlandıran Halil Yıldırım, bunu daha önce sağlık personeli ve halk için sahnelediklerini söyledi. Beğenilmesi üzerine hastalar için de sahneye koyduklarını vurgulayan Yıldırım, "Hastaların çok mutlu olduğunu gördüm ve bu da bizleri mutlu etti" dedi.
Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Fikret Seven ise Kamu Hastaneler Birliği'nin kurulmasından sonra devlet hastanelerinde çok şeyin değiştiğini söyledi. Seven, "Artık klasik manada hastane anlayışı kalmadı. İnsan odaklı hizmet anlayışı hastanelere yerleşti. Arkadaşlarımız böyle bir şey ortaya çıkardı. Hastanelerde her zaman iğne yapılıyor, ameliyat yapılıyor zannedilmesin. Anadolu'nun bu küçük ilçesinin hastanesinde de güzel şeyler olduğunu göstermek istedik. Arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

EK(HA/İD) (FOTOĞRAFLI)