Yaprak KARADENİZ / İSTANBUL, () Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve İstanbul Tabip Odası üyesi bir grup hekim, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı. Çelenk bırakılmasının ardından söz alan İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner Gören, “12 yıldan beri sağlıkta dönüşüm programının sonunda Türk sağlık sistemi tam anlamıyla küresel sermayeye teslim edilmiştir" dedi.
Gören'den sonra konuşan TTB Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan ise son günlerde yaşanan olayları hatırlatarak, “Bir ülkede Berkin Elvan'lar ölüyorsa, bir ülkede Can Burak'lar ölüyorsa, bu ülkede sağlıktan söz edemeyiz" diye konuştu.
Grup adına okunan açıklamada ise Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu eleştirildi.
Açıklamada, “Bütün bu koşullara rağmen bütün meslektaşlarımızın Tıp Bayramı'nı kutluyoruz ama bir meslektaşımızın, ne yazık ki o da meslektaşımız, kutlamıyoruz. Sağlık Bakanımızın Tıp Bayramı'nı kutlamıyoruz. Hekimler olarak kutlamıyoruz, bu ülkenin insanları olarak kutlamıyoruz ve ona bir uyarıda bulunmak istiyoruz, biliyorsunuz dün bir söz söylemiş eski Cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet Sezer'le ilgili; 'Ahmet Necdet Sezer diye bir saksı..' gibi, bir siyasetçiye hiç yakışmayan bir ifade kullanmış. Bu ifadeyi biz kendisine de aynen iade ediyoruz ve bundan sonra da bir siyasî terbiye içinde davranmasını bekliyoruz" denildi. 

(BB) (FOTOĞRAFLI)