Tufan HAMARAT/ İZMİR, () - İZMİR'in Konak İlçesi Tepecik Semtindeki Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin birleştirilmesiyle ilgili kararın iptal edilmesininin sevincini yaşayan bir grup sağlık çalışanı, hastane bahçesinde eğlence düzenleyip basın açıklaması yaptı.
Tepecik Semti'ndeki Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde toplanan yaklaşık 100 kişi, bugün saat 12.30'da basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) işyeri temsilcisi hemşire Vildan Akçakaya İnan, karardan duydukları memnuniyeti dile getirdi. İnan şöyle dedi:
"İzmir Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nin 'Sağlıkta dönüşüm' programı çerçevesinde yöneticilere, çalışanlara, hastalara sorulmadan 104 yıllık Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi 'İzmir Yenişehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi' adıyla ve tek hastane yöneticiliği idaresi altında birleştirilmişti. Geçen Haziran ayından beri sürdürdüğümüz mücadelemiz sonunda, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'nun (TKHK) yazısı ile hastane birleştirme işlemi iptal edilmiştir. Ancak aynı kararla Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi mali yönden Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlanmıştır. Bizler 'Göğsünü Siper Et Platformu' olarak hastanemizin mali yönden diğer hastaneye bağlanmasının da iptal edilmesini bekliyoruz. Bizleri mücadelemiz boyunca yalnız bırakmayanlara teşekkür ederiz."
Konuşmanın ardından 'Direne direne kazandık' diye slogan atan grup keman, darbuka ve canlı müzik eşliğinde eğlenip kokteyle katıldı.

FOTOĞRAFLI