MERSİN Sağlık Hakkı Meclisi üyeleri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e seslenerek TBMM'de görüşülerek kabul edilen yeni Sağlık Torba Yasası'nı veto etmesini istedi.
Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimlik Binası önünde bir araya gelen sağlık çalışanları, 'Herkese sağılık, güvenli gelecek', 'Güvenceli iş güvenceli gelecek' sloganları atarak meclisten geçen Torba Yasası'nı protesto etti. Grup adına açıklama yapan Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Galip Kırıcı, hükümete göre sağlıkta devrim olarak nitelendirilen dönüşümün aslında yıkım gerçekleştirdiğini söyledi.
Kırıcı, Mecliste onaylanan Torba Yasası'nın olumsuzluklarla dolu olduğunu belirtti. Kırıcı, "Cumhurbaşkanımıza buradan sesleniyoruz. Bu yasa önünüze geldiği zaman imzalamayın. Çünkü yasa sağlıkta ve sağlık hizmeti alacaklar için tamamen olumsuzluklarla dolu bir yasadır. Sayın Cumhurbaşkanımız lütfen bu yasayı imzalamayın. Türkiye'de sağlıkta yıkıma izin vermeyin. Bu yasanın geri çevrilme olanağı hala vardır. Tarafsızlığı kaybetmemesi gereken bir Cumhurbaşkanı olarak bu yasayı veto ediniz" dedi.
Yeni yasayla çıkarılacak düzenlemelerin nitelikli sağlık hizmeti alınmasını önleyeceğini öne süren Kırıcı, "Amaç açıkça ortaya çıkmıştır. Amaç tam gün değildir. Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının tek bir işte çalışarak insanca yaşayacakları bir düzen kurmak değildir. Muayenehane dışında her şey serbesttir. Yeter ki emek sömürüsü işlesin, katmerleşsin. 'Yurttaşları muayenehane çilesinden kurtaracağız' diyenler sağlığı büsbütün paralı hale getirmekte, üstelik hem üniversitelerde hem de özel hastanelerde hastaların ödediği paranın yarısına el koyup kar etmeyi istemektedirler" diye konuştu.
Polisin de güvenlik önlemi aldığı eylem, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.