Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, () - ANTALYA'da sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını protesto ederek, "Filistin halkının yıllardır yaşadığı insanlık dramı bir kez daha katliama dönüşürken insanlarla birlikte insanlığın da ölmesine yol açmaktadır" dedi.
Antalya Tabip Odası öncülüğünde diğer sağlık meslek örgütleri temsilcileri, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde İsrail'in Filistin saldırılarını protesto etmek üzere bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi. Antalya Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Opr. Dr. Niyazi Nefi Kara, grup adına yaptığı açıklamada şöyle dedi:
"Günlerdir dünyanın gözü önünde yaşanan insanlık dramı, vahşet tam bir katliama dönüştü. Çocuklar sahilde, kadınlar kucaklarında bebeleri, çocukları ile sığınakta, sokakta, evde, okulda, camide vuruluyor, öldürülüyor. Hastaneler bombalanıyor. Hastalar, yaralılar sakatlar ve sağlık çalışanları hastanede, ambulansta öldürülüyor. Savaş suçu işleniyor, egemenler susuyor."
HER ÖLÜMLE İNSANLIK DA ÖLÜYOR
Filistin'de yaşananların insanlık suçu olduğunu, meşru müdafaa olarak açıklanan saldırılar sonucu küçük bedenlerin sığınaklarda delik deşik edildiğini dile getiren Opr. Dr. Niyazi Nefi Kara, "Bir savaş aygıtına dönüşmüş İsrail devleti, yıllardır ileri karakolu ve jandarması olduğu emperyalist-kapitalist bloktan aldığı güçle duvarlarla, tellerle, hendeklerle çevirdiği, doğup büyüdükleri köylerinden, evlerinden yurtlarından söküp attığı, kamplarda, barakalarda, çadırlarla yaşamaya mecbur ettiği bir halka zulüm ediyor. İsrail dünyanın gözü önünde bir halkı aşağılıyor, sürüyor, süründürüyor, yakıyor, yıkıyor, tutukluyor, öldürüyor. Filistin'de her ölümle birlikte insanlık da ölüyor" diye konuştu.
GAZZE'DE YAŞAMA ŞANSI YOK EDİLİYOR
İsrail'in yokluk içinde sağlık hizmeti sunmaya çalışan hastanelere ve sağlıkçılara dahi saldırmaktan çekinmediğini kaydeden Opr. Dr. Kara, 8 Temmuz'dan bu yana 11 sağlık merkezinin saldırıların hedefi olduğunu söyledi. Çeşitli hastanelere tekrarlı saldırılar yapılırken bunun sonucunda 5 hastanın öldüğünü, aralarında doktorlar ve sağlık çalışanlarının da bulunduğu 70'ten fazla kişinin yaralandığını aktaran Opr. Dr. Niyazi Nefi Kara, şunları kaydetti: "Bugüne kadar süren saldırılarda 200'ü aşkın çocuk olmak üzere çoğu kadın ve sivillerden oluşan 700'den fazla Filistin vatandaşı ile 28 İsrail askeri ölmüş, 4 bin 500'den fazla kişi de yaralanmıştır. Gazze yaşama şansı yok edilmek üzere olan bir şehir haline gelmiştir."
BU DURUMA SEYİRCİ KALINMAMALI
Uluslararası sağlık örgütlerinin yaralıların tedavisi, hastaneler ve sağlık çalışanlarına yapılan saldırıların durdurulması, çatışmaların ve savaşın son bulması, Filistinlilere insani yardım için uluslararası kurum ve kuruluşlara acil yardım çağrısı yaptığını anımsatan Opr. Dr. Niyazi Nefi Kara, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bizler de bir kez daha sağlık çalışanları olarak tüm dünyaya sesleniyoruz; Filistin halkına yapılanlar savaş suçudur, insanlık suçudur. Derhal durdurulmalıdır. Filistin halkının yıllardır yaşadığı insanlık dramı bir kez daha katliama dönüşürken insanlarla birlikte insanlığın da ölmesine yol açmaktadır. Seyirci kalınmamalıdır. Bu duruma seyirci kalmak katliama, savaş suçuna ve insanlık suçuna ortak olmak demektir."

FOTOĞRAFLI