Burak GEZEN- Doğan ZELOAVA/GELİBOLU (Çanakkale), () - ÇANAKKALE'nin Gelibolu İlçesi'nde, sabahın ilk saatlerinden itibaren aralıklarla süren gök gürültülü sağanak yağış, ilçedeki hayatı olumsuz etkiledi. Gelibolu'dan İstanbul'a ulaşımı sağlayan çevreyolundaki bir şantiyedeki barakalarda kalan 2 işçi ve ailelerinden oluşan 7 kişi mahsur kaldı. AFAD ekipleri, işçilerin kurtarılması için çalışma başlattı.
Kent merkezinde de kuvvetli rüzgarla birlikte yağan yağmur, Çanakkale-İstanbul Karayolu'nun Gelibolu İlçesine bağlı Bolayır Beldesi Mevkii'nde ulaşımı olumsuz etkiledi. Bugün saat 11.00'de sularla dolan yolda araçlar ilerleyemedi. Belediye ekiplerini çalışması sonucu 20 dakika sonra yol, tekrar açıldı. Gelibolu'dan İstanbul'a ulaşımı sağlayan çevreyolu dağlardan gelen sularla dolup taştı. Araçlar yolda güçlükle ilerleyebildi. Karayolları ve polis ekipleri, çevre yolundaki ulaşımı kontrollü olarak sağlamaya başladı.
Çevreyolunda bulunan bir inşaat firmasına ait şantiyede çalışan 2 işçi ve ailesinden oluşan 7 kişi, yaşadıkları barakada mahsur kaldı. Sularla dolan şantiyeden işçilerin kurtarılması için AFAD ekipleri çalışma başlattı.
İlçe merkezine 35 kilometre uzaklıktaki Yeniköy Köyü de aralıklarla süren sağanaktan olumsuz etkilendi. Köydeki çoğu evde, su baskınları yaşandı. Belediye ve itfaiye ekipleri çalışma başlattı. İlçede şu an için herhangi bir can kaybının olmadığı, ekiplerin belli bölgelerde olası bir olumsuzluğa karşı beklediği belirtildi.

FOTOĞRAFLI