AK PARTİ’Yİ KINADI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, Manisa’nın Turgutlu İlçesi’nde partisinin ilçe teşikatının Köşk Düğün Salonu’nda düzenlediği toplantıya katıldı.

Toplantı öncesinde, kürsüdeki Pavey’in yanına gelen 28 yaşındaki Hikmet Yılmaz, işsiz olduğunu ve kalacak yeri olmadığını belirtip, yardım istedi. Kürsünün önünde yere oturan Yılmaz’ı, Pavey ve CHP Manisa Milletvekilleri Hasan Ören ikna edip , kalkmaya ikna edemedi. Bunun üzerine devreye giden polis ekipleri, Yılmaz’ı koluna girip, sürükleyerek salondan çıkardı.

Milletvekili Şafak Pavey, konuşmasında Ak parti’ye yüklenip, “Biraz önce gözü yaşlı vatandaşımız barınma, sağlık ve psikolojik sıkıntısını anlatmaya çalıştı, hepimizin gözlerinin önünde. Buna çözüm bulmayan, sosyal devleti çökertmiş AKP Hükümeti’ni buradan bir kere daha kınıyorum. Gözü yaşlı vatandaşımızın bir daha olmaması gerekiyor. Onun gözyaşları bizim gözyaşlarımızdır” dedi.

“TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİMİZ PAHA BİÇİLEMEZ”

Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü’nün önemine de değinen Pavey, Gezi Parkı direnişinde bir polis memuru tarafından taciz edilip, tecavüz tehditinde bulunulan Pınar isimli kızı hatırlatıp, “O güzel ellerinizi birleştirip kızların başına bu felaketin bir daha gelmemesi için mücadele edebiliriz. Bunu erkeklerimiz ve kadınlarımızla beraber yapabiliriz. Şundan emin olmanızı istiyorum ki Türkiye’de çok zor mücadelelerle kazanılmış temel hak ve hürriyetlerimiz, özgürlüklerimiz paha biçilmezdir. Onları ancak kaybettiğimizde anlarız ne kadar değerli olduklarını. Biz onları kaybetmeyeceğiz” dedi. Pavey, Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü’nün önemine değindi.

Toplantıya, CHP Manisa Milletvekileri Özgür Özel, Sakine Öz, CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Vahit Doğrucu ve partililer de katıldı.

Doğan ÇİZMECİ / TURGUTLU(Manisa), ()