SABANCI Vakfı, Birleşmiş Milletler Kadınların İnsan Haklarının Geliştirilmesi Ortak Programı (BMOP) kapsamında uyguladığı Hibe Programı’nın ikinci yılında da, Kayseri'deki sivil toplum kuruluşlarına hibe desteği verecek.
Sabancı Vakfı Hibe Programı’na toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik proje hazırlayan pilot illerdeki sivil toplum kuruluşları başvuru yapabilecek. Bu kapsamda, Kayseri’deki sivil toplum kuruluşları da Hibe Programına başvuru yapabilecek. Sabancı Vakfı Hibe Programı’na bağımsız denetime açık hesap sistemine sahip, proje başına en az 15 bin TL, en fazla 35 bin TL hibe talep eden, proje süresi en az 6 ay ve en fazla 12 ay olan ve tüzüğünde kadına yönelik faaliyet gerçekleştirdiği yazılı olan STK’lar 20 Aralık 2013 ve 3 Mart 2014 tarihleri arasında başvurabilecek.
BMOP kapsamında Sabancı Vakfı Hibe Programı’ndan 2014 yılında Kayseri’nin yanı sıra Aydın, Çanakkale, Edirne, Erzincan, Eskişehir, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kocaeli ve Ordu’daki sivil toplum kuruluşları da yararlanabilecek. Hibe Programı’ndan 2013 yılında 8 ilden toplam 9 proje destek almaya hak kazanmıştı ve bu projeler halen yürütülüyor.

OE(OE/COŞ)