MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde Kürtçe-Türkçe bayram mesajı sonrası MHP'den istifa etmek zorunda kalan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'ya Demokrat Parti'den (DP) resmi davet geldi.
Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ile belediyenin encümen salonunda bir araya gelen DP Fethiye İlçe Başkanı Ali Kemal Karadenizli'ye partinin ilçe gençlik kollarının başkanı Serkan Toker, Disiplin Kurulu Başkanı Hasan Koçyiğit, eski İlçe Başkanı Mustafa Karabulut ve partililer eşlik etti. DP Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın talimatı üzerine bu ziyareti yaptıklarını belirten Karadenizli, Behçet Saatcı'yı DP'de siyaset yapmaya çağırdı.
DP'nin köklü bir geçmişe sahip olduğunu kaydeden Karadenizli, "Siyasette inişli ve çıkışlı zamanlar olabilir. Ancak misyonumuz 67 yıldır, dimdik ayaktadır. Biz bazı toplama partiler gibi sahte demokrasi havariliği yapmayız. Biz demokrasi yolunda şehitler vermiş bir misyonuz" dedi.
Geçen hafta sonu Muğla'da il kongresi yaptıklarını anımsatan Karadenizli, kongreye çelenk gönderen Saatcı'ya teşekkür ettiklerini dile getirdi.
Başkan Saatcı da "MHP'den istifa ettikten sonra bütün siyasi partilerden teveccüh görmekteyiz. Demokrat Partili arkadaşlarımızın nezaketine ve davetine çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki çok kısa süre zarfında bizimde nerde olacağımız net olarak ortaya çıkacak" diye konuştu.
Bu süreçte Fethiyelilerin desteğini arkasında hissettiğini anlatan Saatcı, "Fethiyelilerin yüzde 50'si 'Başkan nerdeyse biz ordayız' diyor. Bu da bir fani için olabilecek en güzel sonuç. İstifa ettikten sonra Fethiyelilere emanetiz demiştik. Çok kısa süre içerisinde bizde safımızı belirleyip köylerimizden başlayarak çalışacağız" açıklamasında bulundu.