BAKAN EKER ÖDEMİŞ'TE KONUŞTU
Ödemiş Ziraat Odası'nı ziyaret eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa, Ak Parti üyeleri ve üreticiler tarafından karşılandı. Mehdi Eker, burada yaptığı konuşmada Türkiye'de üretimi artırmak için çaba sarf edildiğini belirterek verimi ve kazancı arttırmak hedefinde olduklarını dile getirdi.
İzmir'de 46 bin çiftçinin bulunduğunu açıklayan Eker, "Üreticilere çeşitli şekillerde karşılıksız hibe destek ödemeleri yaptık. Türkiye tarımda dünya sıralamasında 11'inci sıradaydı. Türkiye'nin önünde 10 ülke vardı. Avrupa'da 3 ülke vardı. Biz desteklerimizle makine ekipmanlarıyla üretimi artırdık. 2008 yılından bu yana Türkiye artık 62 milyar dolarlık kar hasılası elde eder durum geldi. 23 milyar dolarlık rakam 62 milyar dolar oldu. Kemalpaşa'da yaptığımız 40 açılıştan birini de Ödemiş'te yapıyoruz. Bu fabrikalara yüzde 50 hibe veriyoruz" dedi.
Bakan'a Belediye Başkanı Bekir Keskin minyatür efe heykeli verirken Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa da bir plaket verdi. Bakan daha sonra Ulusan Süt Ürünleri fabrikasında bir bölümün açılışını yaptı.

Yüksel BALCI/ ÖDEMİŞ,(İzmir),()

YB (KÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)