SAADET Partisi İstanbul İl Başkanlığı üyesi bir grup, Mısır Konsolosluğu 529 Mısırlı'nın idam kararlarının onanmasını protesto etti. Eylemde iki kişi kefen giyip, boyunlarına ip geçirerek temsilen idam edilecek Mısırlıları canlandırdı. Grup üyeleri, gökyüzüne dilek fenerleri yolladı.



Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı'nca organize edilen protesto eylemine katılan yaklaşık 500 kişi, dün saat 21.00 Bebek'teki Mısır Konsolosluğu önünde bir araya geldi. Müslüman Kardeşler ve Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi lehine sloganlar atan grup üyeleri sık sık tekbir getirdi.

Protesto gösterisine katılan iki kişi, üzerlerine kefen giyip, boyunlarına ip geçirerek, temsilen idam edilmeyi bekleyen Mısırlıları canlandırdı. Saadet Partililer ayrıca 529 Mısırlı için gökyüzüne dilek feneri yolladı.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Hüseyin Topçu, "Hukuk adına işlenen bu rezaleti telin ediyor, bu zulmü lanetliyoruz. Biz yeryüzünde hakkı üstün tutmaya çalışan insanlar topluluğu olarak adaletsizliği ve zulmü hoş görmeyeceğimizi bir kez daha bu vesileyle haykırmak istiyoruz. Yargılanmalara karşı değiliz; aksine, adalet isteyen temiz vicdanlar gibi adaletin yerine gelmesini istiyoruz. Bundan dolayı da herkesin adil bir şekilde yargılanması taraftarıyız" dedi.

Saadet Partisi İstanbul Belediye Başkan Adayı Selman Esmerer'in de konuşma yaptığı protesto eyleminde, Mısır'da idam edilmeyi bekleyenler ve ölenler için dua okundu. Eylem sonrası ise bazı eylemciler konsolosluk önüne maytap attı. Grup protestonun ardından olaysız şekilde dağıldı.

MD (İY) (FOTOĞRAFLI)