KONYA'da Saadet Partisi üyesi bir grup Cemaat-i İslam Genel Sekreteri Abdülkadir Molla hakkında idam kararı veren Bangladeş hükümetini ve bu kararı protesto etti.
Zafer Meydanında toplanan Saadet Partisi üyesi yaklaşık 150 kişilik grup, Cemaat-i İslam Genel Sekreteri Abdülkadir Molla hakkında idam kararı veren Bangladeş hükümetini protesto etmek için basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan Muhammet Akın, "En başından itibaren temel insan hak ve hürriyetlerinin uzağında bir tutum izleyen Bangladeş hükümetinin ve hükümetin güdümündeki yargının bu kararı apaçık zorbalıktır. Bangladeş hükümeti sömürünün ve emperyalizmin her türlüsüne karşı çıkan bir hareket olan Cemaat-i İslami'yi tasfiye etmek için insanlık suçu işlemektedir. Bu idamı ve Bangladeş hükümetini şiddetle protesto ediyoruz. Bu idam ve infazların Bangladeş halkının refahı ve özgürlüğü ile uzaktan yakından alakası yoktur. Bilakis halka rağmen kolluk kuvvetlerinin gücü ile hareket eden zalim bir yapı vardır. Bangladeş hükümetinin kendi halkına karşı yürüttüğü zorbalığın, barbarlığın ve hukuk tanımazlığın arkasında ABD, AB ve İsrail'in gizli ellerinin olduğunu biliyoruz. Bu kirli ellerin sahiplerini lanetliyoruz" dedi.
'Bir Musa gelecek sizi bulacak. Avrupa değil İslam birliği. Zalimler için yaşasın cehennem' sloganları atan grup basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.